SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ehliyet sınavına kameralı düzenekle giren kişi yakalandı

Ehliyet sınavına kameralı düzenekle giren kişi yakalandı

01 Mart 2022 Salı - 12:39




Trabzon’un Ortahisar ilçesinde ehliyet sınavına kameralı kopya düzeneği ile girmeye çalışan kişi, güvenlik görevlisi tarafından yakalandı.





Trabzon'un Ortahisar ilçesine bağlı İnönü Mahallesi Trabzonspor Bulvarı E-Sınav Merkezine gelen M.D.S. (38) isimli kişi, ehliyet sınavına kameralı kopya düzeneği ile girmek istedi. Sınav merkezine girerken dedektörün uyarı vermesi üzerine güvenlik görevlisinin dikkati çeken kişinin üzerinde arama yapıldı. Yapılan aramada, orta düğme kısmı bulunmayan tişörtün üzerinde kamera tespit edildi. İlginç kopya düzeneğinde tişörtün düğme kısmına kamera yerleştiren kişi, sol koluna ise kredi kartı ve internet cihazı taktı. Kulağına ise kulaklık yerleştiren kişi, sınavda kopya çekemeden yakayı ele verdi. Gözaltına alınan ve polis merkezine getirilen M.D.S. isimli kişi ifadesinde kopya düzeneği Of ilçesindeki tanımadığı bir kişiden aldığını belirtti.

İfadesinde M.K. isimli kişinin sınavdan önce kendisini telefonla arayarak, "Ehliyet sınavına girecekmişsin, sana bir düzenek vereyim onunla gir" dediğini belirten M.D.S., "Of ilçesinde daha önceden tanımadığım M.K. isimli kişi ehliyet sınavı için bana bir düzenek verebileceğini, sınavı geçmem halinde ise 5 bin TL istediğini söyledi. Yeğenimden aldığım araç ile Of ilçesinde buluştuğum M.K. isimli kişi ile sınav merkezinin arka kısmına geldik. Düzeneği üzerime yerleştirdi. Sınav merkezine girerken yakalandım" ifadelerini kullandı.

Şüpheli M. K. (30) isimli şahıs ise ifadesinde, M.D.S. isimli kişi ile Of ilçesinde birlikte inşaatta çalıştıklarını dile getirerek, "Bana ehliyet sınavı için internetten bir düzenek satın aldığını söyledi. Düzeneği kurmak için benden yardım istedi. Sınava girmeden önce ona yardım ettim" dedi.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube ekipleri tarafından gözaltına alınan 2 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi. (Sabah)

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap