SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Eğitim Boztepe Koleji'yle dönüşecek, değişecek

Eğitim Boztepe Koleji'yle dönüşecek, değişecek

13 Haziran 2020 Cumartesi - 10:07




Boztepe Koleji Müdürü Kalyoncu Karadeniz'e konuştu





Önümüzdeki sezon eğitim öğretim hayatına kapılarını açmaya hazırlanan, konumu itibariyle öğrencilerine muhteşem doğa manzarası sunacak olan Boztepe Koleji, Trabzon’a yeni bir eğitim anlayışı getirmeyi ve daha başarılı bireyler yetiştirmeyi hedefliyor

Yeni eğitim ve öğretim hayatına hazırlanan Boztepe Koleji, Trabzon’daki eğitim anlayışını tamamen değiştirmeye hazırlanıyor. Kolej dünyanın en başarılı eğitim şekli olan Montessori Modeli Eğitim anlayışını uygulamayı planlıyor. Konu hakkında ebeveynleri bilgilendirmek için açıklamalarda bulunan okul müdürü, emekli eğitimci Cemal Kalyoncu çocukların burada kendilerini bulacağını, eğitim hayatlarını doyasıya yaşayacağını belirtti.


YENİ SEZONA HAZIRLANIYORLAR

Öğretmen okulu mezunu olan ve 46 yıl Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çeşitli görevlerde bulunan Okul Müdürü emekli eğitimci Cemal Kalyoncu, emekli olduktan sonra eğitimci ve esnaflardan oluşan yaklaşık on arkadaş bir araya gelerek böyle bir okula ilimizde ihtiyaç olduğunu düşündüklerini belirtti. Görev hayatı boyunca uzun yıllar böyle bir okulun özlemini duyduklarını belirterek, ‘İnşaatımız bitti ufak rötuşlar kaldı. Önümüzdeki sezon eğitim öğretime başlayacağız’ dedi.

ÖNCÜSÜ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

‘Başka bir okul, başka bir eğitim mümkün’ sloganıyla yola çıktıklarını belirten Müdür Kalyoncu, ‘Arkadaşlarımızla hep birlikte oturduk konuştuk, değerlendirmede bulunduk ve başladık. Arsamızı aldık okulumuzu yaptık. Yani bu kul tamamen bizim. Hedef kitlemiz öğrenciler ve biz onlara dünyanın en iyi eğitim sistemini sunacağız. Bu sisteminin ülkemizdeki öncüsü, Finlandiya’da yazılan ve Montessori modeli eğitimi anlatan ‘Akzambaklar Ülkesinde’ adlı bir kitabı Türkçeye çevirerek bütün okullara gönderen Mustafa Kemal Atatürk oldu’ dedi.

DAHA BAŞARILI BİREYLER YETİŞECEK

Müdür Kalyoncu,  ‘Şu anda devlette ve özel okullarda uygulanan hiçbir eğitimi uygulamayacağız. Bizim uygulayacağımız eğitim modeli Montessori Eğitim Modeli dediğimiz model olacak. Bu eğitim modeli de ilk olarak İtalya’da başladı ama şu an en güzel uygulanan ülke Finlandiya. Finlandiya’da bugün eğitim sorunu diye bir sorun yok. Bu eğitimi alan çocuklarımız gerçekten her yönüyle dört dörtlük yetişecek. Bu eğitimi alan öğrencilerimiz hayata atılacakları zaman daha başarılı bireyler olacaklar ve sorun yaşamayacaklar’ ifadelerini kullandı.

MALİYETLİ BİR SİSTEM

Eğitim anlayışları hakkında ebeveynleri bilgilendirmek için açıklamalarda bulunan Müdür Kalyoncu, ‘Bu eğitim sistemini uygulayan bütün ülkeler çok başarılı bireyler yetiştiriyor. Diyeceksiniz ki neden diğer okullar bu eğitimi uygulamıyor. Çünkü materyal açısından çok pahalı yeni bir eğitim sistemi, ama devlet kısmen bu sisteme geçmeye başladı. İlimizde sadece bizim uygulayacağımız bir sistem. Biz tam anlamıyla her tip öğrenciyi kapsayacak eğitim vereceğiz dedik ve bu yola girdik’ dedi.

DOĞAYLA İÇ İÇE BİR EĞİTİM

Bu eğitim sisteminde bir gayelerinin de çocuğun elinin ayağının toprağa değmesi olduğunu belirten Kalyoncu, ‘Çocuklarımızı doğa ile toprak ile buluşturacağız. Çocuklarımız için domates, biber, salatalık yetiştirebileceği uygulama-hobi bahçemiz olacak. Kendisi onu dikecek yetiştirecek sonrada o meyveyi sebzeyi dalından koparıp taze taze yiyecek. Çocuk kendi işini kendi yaparak birine ihtiyaç duymayacak. Yarın hayata atıldığında bunun yararını görecek’ ifadelerini kullandı.

MEVCUT OKULLARDAN DAHA KAPSAMLI

Okulun özelliklerinden bahseden Müdür kalyoncu, ‘Okulumuz Anaokulu, İlkokul, Ortaokul birimlerinden oluşuyor. Sınıflar en fazla 16 kişilik olacak. Öğretmenlerimiz her öğrenciyle rahat ilgilenme imkanı bulacak. Mevcut okullarda olan her şey var okulumuzda. Bunların dışında; Tırmanma duvarı, iki ayrı yabancı dil (İngilizce-Rusça), hayvanat bahçesi, resim atölyesi, müzik sınıfı birimlerimiz de mevcut ve öğrencilerimiz kodlama sistemi eğitimi de alacak’ şeklinde konuştu.

HER ÇOCUK KENDİNİ GELİŞTİRECEK

Okulun tamamen hijyenik olacağını söyleyen Müdür Kalyoncu, ‘Öğrencilerimiz okulumuzda organik ve dengeli beslenecek ve bunu da diyetisyenimiz var o belirleyecek. Sınıflarda çocuklarımız eğlenceli vakit geçirecek. Ne zaman öğrenme ihtiyacı olursa o zaman öğrenebilecek çocuk. Biz yetişkinler çocuklara müdahale ederek gelişimlerini engelliyoruz. Bu sistemde bunu yapmayacağız. Her çocuk yetenekleri ve ilgisi ile kendini geliştirecek’ dedi.

EĞİTİMCİLER MÜLAKATLA SEÇİLECEK

Öğretmen kadrosu hakkında bilgi veren Kalyoncu, ‘Öğretmen kadromuz Ankara’dan gelecek olan alanında uzman kişi tarafından eğitimden geçip bir mülakata tabi tutulup başarılı olan arkadaşlar kadromuza dahil olacaklardır. Montessori eğitimini sadece yöneticiler değil öğretmeni, aşçısı, hizmetlisi güvenliği herkes bilecek. Eğitimimiz bir bütün olacak’ ifadelerini kullandı.

MONTESSORİ NEDİR?

Müdür Cemal Kalyoncu, ‘Bu sistem; her çocuk zekidir, her çocuk öğrenir. Yeter ki siz ona dokunmasını bilin ona yaklaşın onda ilgi uyandırın mutlaka o çocuk başarılı olur, der. Biz de eğitimimizde bu yüzden başkayız. Ülkemizde eğitim olmadan kalkınma olmaz, her şeyi temeli eğitimdir. Biz eğitimi ne kadar başarılı kılar ve ne kadar öğrencilerimizi o doğrultuda yetiştirirsek işte o zaman bu ülkenin de kalkınması sağlanacak’ şeklinde konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap