SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Efsaneler ölmez!

Efsaneler ölmez!

07 Aralık 2018 Cuma - 10:38




Trabzonspor’un ilk kadın yöneticisi Eda Lermi Zorer “Bir gerçek var, futbol endüstrisi gerçeği. Flaş transferler, helikopterle gelen futbolcular. Bu t





Trabzonspor’un 52 yıllık tarihinde ilk kadın yönetici seçildiniz, bu süreç nasıl gelişti?

“2010-2011 sezonunda yaşanan şike sürecinden dolayı gelişen hukuksal nedeniyle kulübe dahil oldum. Birçok eylemin düzenlenmesinde sürece devam ettik. Yurtiçi ve yurtdışında şike mücadelesi içerisindeydik. Sonraki sezonlarda da iletişimim devam etti. Genel Kurulu Üyesiyim fakat çocukluğumdan bu yana Trabzonspor ile iç içeyim. Ahmet Ağaoğlu dönemine nasip oldu, bu oluşumun içerisinde yer aldım. Çok güzel tepkiler alıyorum.”

Zor bir görev üstlendiniz, Trabzonspor’un içinde bulunduğu sıkıntılı süreçte yol haritanız ne olacak?

“Yeni bir görevlendirme yapılacak. Bu görevlendirme ile mali konularla ilgili görev alacak olan arkadaşlarımız istişare neticesinde bir yol haritası belirleyecektir. Şuan bir görevlendirme olmadığı için konuşmam doğru olmaz.”

Trabzonspor bazı futbolcular tarafından UEFA, FIFA’ya şikayet edildi, bu sorun nasıl aşılır?


“Sayın Başkan Ağaoğlu her konuşmasında da ifade ettiği gibi öncelikle takım maliyeti düşürülmelidir. Daha ekonomik fiyatlarda futbolcularla anlaşma yapıp, futbolcu yetiştirip bundan ekonomik olarak çıkar sağlamalıyız. Zaten bunu gerçekleştirdiğimiz soruya konu olan sıkıntıda yaşanmayacaktır. Gelir, gider eşitliğinde UEFA ve FIFA kapısında davamız olmayacaktır.”

2010-2011 şike sürecinde Çağlayan Adliyesinde Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım’a mahkemede nasıl çıkıştınız?

“Olay şöyle gelişti, o süreçte bütün duruşmaları takip ettim. Yine bir duruşma yaşanıyor ve adliye Fenerbahçelilerle dolu. Yer olmadığı için Fenerbahçe’nin şimdiki Başkanı Ali Koç’un yanında oturmak zorunda kaldım. O sırada Aziz Yıldırım’ın Hakime Trabzonspor’u suçlayıcı bir ifadesi oldu. Bu ifade karşısında içimden söylediğimi düşündüğüm şeyi yüksek sesle ifade ederek ‘Önce sen hesabını ver kime ne soruyorsun’ dedim. Bütün salon duymuş oldu.”

Trabzonspor taraftarının ve dinamiklerinin dile getirdiği ‘Kupa Cumhurbaşkanında’ söyleminin gerçekliği nedir?

“Bu durum spor hukukuyla alakalı bir durum. 2010-2011 sezonu bittiğinde spor hukuku ne diyorsa o talimatlar yapılmalıydı. Hatta Fenerbahçe’nin şimdiki Başkanı Ali Koç’un FIFA’nın önünde ‘Bizi düşürün’ açıklaması var. Ama spor hukuku bir anlamda değiştirildi. Bunun kimseyle alakası yok. Spor otoriteleri değiştirdi. Hukukun gücü değil de güçlünün hukuku işledi.”


Son maçlarda alt yapıdan gelen oyuncularla kazanılan galibiyetlere yorumunuz?

“Trabzon futbolcu tarlasıdır. Sokak aralarında tüm çocuklarda Trabzonspor forması vardır ve futbol oynar. Türkiye’nin hiçbir şehrinde bu kadar aidiyet duygusu yoktur. Bizim şehrimizde gencinden yaşlısına herkes futboldan anlar. Yaşanan tablo gurur vericidir. Fakat bir gerçekte var ki futbol endüstrisi gerçeği. Flaş transferler, helikopterle gelen futbolcular söz konusu. Bu tabloyu Trabzonspor kaybetmediği Anadolu ruhuyla yıkacaktır. Biz bu yolda ilerlemeliyiz. Futbol endüstrisine karşı Anadolu ruhunu kaybetmeyen Trabzonspor’un mücadelesi çok kıymetlidir. Bu nedenle taraftarla yan yanayız ve alt yapıya önem veriyoruz.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap