SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Durdurun inşaatları

Durdurun inşaatları

Karadeniz Özel

11 Mayıs 2019 Cumartesi - 09:54




Karadeniz yazdı, Kültür ve Turizm Bakanlığı talimat verdi





Trabzon Araklı’da arkeolojik çalışma yapılmadan tarihi Roma Garnizonu Kalesi’nin olduğu alana imar izni verildiğini yazmıştık. Haberimizi ihbar kabul eden Kültür ve Turizm Bakanlığı inşaatları durdurma yazısı gönderdi

Trabzon’un Araklı ilçesi Hürriyet Mahallesi’nde Roma dönemine ait Hyssus-Susurmania limanı ve kalesi olduğu ve bu alana inşaat ruhsatı verildiği ortaya çıkmıştı. Konuyu ‘Ne tarihi ver ruhsatı’ başlığıyla kamuoyuyla paylaşmıştık. Alanda arkeolojik kazı yapılmadan imara açılmasının turizm adına ve tarihe sahip çıkma noktasında yanlış olduğunu belirtmiştik. Haberimiz sonrası harekete geçen Kültür ve Turizm Bakanlığı tarihi Roma Garnizonu Kalesi’nin olduğu alanda inşai ve fiziki uygulama yapılmaması hususunda ilgili yerlere yazı gönderdi.

KORUMA KURULU




Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğünce gönderilen yazıda Roma Garnizon Kalesi ile ilgili şu ifadelere yer verildi: “Roma Garnizon Kalesi arkeolojik sit alanı olarak tescil edilmesi talep edilmektedir. Kaleye ilişkin Trabzon Müze Müdürlüğü uzmanlarınca rapor tutulduğu, kale kalıntılarının Araklı ilçesi Hürriyet Mahallesi’nde kaldığı belirtilmektedir. Koruma Bölge Kurulu değerlendirinceye kadar anılan alan ve çevresinde inşai ve fiziki uygulama yapılmaması hususunda gereğini arz ederim.”

■ MERYEM AKGÜN
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap