SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Dolgu yapanın hiç mi suçu yok?

Dolgu yapanın hiç mi suçu yok?

05 Ocak 2019 Cumartesi - 12:42




Kimine göre, artan yunus sayısı hamsiyi yok etti, kimine göre ise deniz ve kıyı tahribatı bu duruma sebep. Balığın tesadüflere kaldığı görüşü hakim





KTÜ Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Kocabaş, avlanması yasak olan yunusların sayısının artarak Karadeniz’deki balıkçılığı tehdit ettiğini iddia etti. Yetişkin bir yunusun günde 70 kilo hamsi yediğini ileri süren Kocabaş, artan yunus miktarının dengelenmesi için kontrollü olarak avlanmasına izin verilmesi gerektiğini savundu.

BİLİMLE BAĞDAŞMAMAKTA

Uluslararası bir doğa koruma kuruluşu olan WWF-Türkiye ise Kocabaş’ın açıklamalarının bilimsel gerçeklerle bağdaşmadığına işaret ederek, “Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye denizlerinde de, özellikle yaşam alanlarının tahribi, deniz kirliliği ve trafiği, ses kirliliği, balık ağlarına tesadüfen takılma ve kasti öldürme gibi nedenlerle sayıları hızla azalmaktadır” açıklamasında bulundu. KTÜ Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Coşkun Erüz ise şunları kaydetti: “Doğal kıyıların yüzde 85’ini kaybettik. Balık artık tesadüfe kalmış. Trabzon bugüne kadar kıyılarda 900 hektarlık dolgu yapmış.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap