SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Doğu Karadeniz'de en fazla yabancı bulunduran il Trabzon oldu!

Doğu Karadeniz'de en fazla yabancı bulunduran il Trabzon oldu!

09 Kasım 2023 Perşembe - 15:38




Trabzon İçişleri Bakanlığı'nın açıkladığı istatistiklere göre Doğu Karadeniz Bölgesi'nde en çok izinli yabancı ve geçici koruma kapsamında Suriyeli bulunduran il konumunda.





İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı raporlara göre Doğu Karadeniz Bölgesi’nde en çok ikamet izinli yabancı ve geçici koruma kapsamındaki yabancı Trabzon'da bulunuyor.

İkamet izni ile Türkiye’de bulunan yabancıların illere göre dağılımı ve geçici koruma kapsamında Suriyelilerin illere göre dağılımı istatistikleri; İçişleri Bakanlığı tarafından paylaşıldı. 2 Kasım 2023’e kadar olan veriler ışığında Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yer alan 7 il arasında Trabzon; en çok ikamet izinli yabancı bulunduran il (6 bin 41 yabancı) ve en çok geçici koruma kapsamında Suriyeli bulunduran il (3 bin 313) konumunda.

Trabzon'da 6 bin 41 ikamet izinli yabancı ile ilk sırada

Açıklanan verilere göre Doğu Karadeniz’de bulunan illerde , Artvin’de 403, Bayburt’ta , Giresun’da 1648, Gümüşhane’de 923, Ordu’da 1522, Rize’de 854, Trabzon’da 6 bin 41 ve ikamet izinli yabancı bulunuyor. Trabzon, 6 bin 41 ikamet izin yabancı ile Doğu Karadeniz’de ilk sırada yer alıyor.

Geçici koruma kapsamında Suriyelilerin illere göre dağılımında da Trabzon, Doğu Karadeniz’deki iller arasında başı çekiyor. Trabzon’da İçişleri Bakanlığı’nın son verilerine göre 3 bin 313 geçici koruma kapsamında Suriyeli bulunuyor.


Trabzon'un yanı sıra Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki diğer illerden Artvin’de 63, Bayburt’ta 28, Giresun’da 292, Gümüşhane’de 99, Ordu’da 873, Rize’de 1287,geçici koruma kapsamında Suriyeli bulunuyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap