SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Doğa Koleji’nden velilere seminer!

Doğa Koleji’nden velilere seminer!

19 Mart 2018 Pazartesi - 14:16




Doğa Koleji Ebeveyn Okulu kapsamında veliler için Trabzon’da çocukla iletişimde oyun ve sanat konulu seminer düzenledi, seminerde çocuk ve oyun ilişki





Çocukla iletişimde oyun ve sanat konulu semineri düzenleyen Doğa Koleji, Ebeveyn Okulu kapsamında Trabzon’da anne, babalar ve öğretmenlerle buluştu. Bir otelin toplantı salonunda gerçekleşen Ebeveyn Okulu semineri geçmişten günümüze değişim gösteren çocukluk değerlerini ele aldı. Seminere Doğa Koleji Trabzon kampüsü öğretmen kadrosu ile anaokulu öğrenci velileri katıldı. Seminere konuşmacı olarak Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Bülent Sezgin katıldı.

VELİ ÇOK ÖNEMLİ

Doğa Koleji Trabzon Okul Müdürü Kerim Mutlu yapmış olduğu açılış konuşmasında, “Eğitim de velinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bunun için bu semineri tertip ettik. Doğa okulları olarak ezberden uzak bilgiyi nasıl kullanması gerektiğini bilen öğrenci yetiştirmek hedefimiz” diye konuştu. Öğretim Üyesi Bülent Sezgin ise velilerle çocuk gelişiminde oyun, değişen çocukluk ve dönüşen anne-babalık, dijital oyunların etkileri, bağlama oyunları, oyunun öğretici gücü, okullarda oyun kültürü ve boş zamanı değerlendirme üzerine hem sohbet hem de uygulama yaptı.

ELEKTRONİK ÇOCUKLAR

Velilerin eğitimin önemli bir paydaşı olduğunu belirten Sezgin, “Çocuklar önceden sokaktan eve gelmezdi şimdi evden sokağa çıkmıyorlar. Elektronik çocukluk geçiriyorlar. Günümüzde helikopter anne baba tanımı da fazla korumacı veliler için yapılıyor. Çocukların nezdinde okullar hapishane bu nedenle okullarda çocukların ruhuna hitap edecek aktiviteler gerekli. Çünkü çocukların okulda durma süreleri eskiye nazaran daha uzun oldu” dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap