SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Doğa katline geçit yok

Doğa katline geçit yok

27 Haziran 2019 Perşembe - 12:16




Hemşin Bal Ormanı Havzası’nda yapılmak istenen taş ocağına karşı açılan davada Rize İdare Mahkemesi söz konusu projenin iptaline karar verdi.i





Rize’nin Hemşin ilçesinde yer alan Levent köyünde (Çoço) 2012 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ‘Bal Ormanı’ ilan edilen alanda yapılmak istenen taş ocağı projesine karşı mahkemeden işlemin iptali kararı çıktı. Yürütücü firma tarafından 98.5 hektar alanda açılmak istenen bazalt maden ocağının 24 hektar gösterilerek ÇED raporu gerekli değildir kararı alındığı dile getirilmişti. Mahkeme kararında 98,95 hektar olan proje alanının ÇED raporunda 25 hektardan küçük gösterilmesi yer aldı.

DOĞA KATLİNİN SONU FELAKET

Hemşinliler Eğitim ve Kültür Derneği Sözcüsü Ramiz Demirci, karardan mutlu olduklarını belirterek, “Mahkeme vermiş olduğu kararla içinde her türlü bitki ve hayvanın yaşadığı bakir doğamızın katledilmesine izin vermedi. Umarım bu karar diğer çevre davaları için de emsal teşkil eder. Bu karar aynı zamanda doğal hayatın korunup gelecek nesillere de yaşanabilir bir çevreyi miras bırakma açısından önemli. Yakın zamanda Trabzon Araklı’da yaşanan çevre felaketi bize doğamızı korumamız gerektiğini gösterdi. Doğa bütün canlılarla hepimizindir. Devlet şirketlerin yararına çıkacak bir kararla doğanın katline izin vermemeli” diye konuştu.




■ Fatih saygın



Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap