SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Doğa harikası çöp oluyor!

Doğa harikası çöp oluyor!

27 Temmuz 2018 Cuma - 11:49




Trabzon Araklı’da yapılması kesinleşen çöp tesisi için bölgede ortaya çıkan doğa harikası mağaralar çöp tesisine engel teşkil etmemesi adına girişleri





Turizm kenti Trabzon’da Sürmene Çamburnu çöp depolama alanında kapasite dolunca alternatif alan olarak Araklı Taşönü’ne karar verildi. Fakat Ziraat Yüksek Mühendisi Metin Karaosmanoğlu alanla ilgili çarpıcı değerlendirmeleri öne sürdü. Karaosmanoğlu, “Trabzon Yanbolu vadisi Taşönü mahallesinde Çimento fabrikası, Aşkale çimento fabrikasına devredilince yapılan hatalı çalışmalar neticesinde meydan gelen büyük bir çökme ile köyüm camisi, okulu ve birkaç ev yıkılmış, ailelerin oturduğu bazı evlerde tehlike arz ettiğinden tahliye ettirilmiştir. Fabrika taşocağındaki üretimine son verince yaptığı hatalı çalışmalar sonucu verdiği zararları gidermeden kendisine ait olan bu arazi Trabzon Büyükşehir Belediyesine devredilmiş, Belediyede 20.04.2016 tarih ve 342 sayılı encümen kararı ile burada çöp fabrikası yapılacağına dair karar almıştır” ifadelerine yer verdi.

BÜYÜK RİSK

Karaosmanoğlu, “Alınan bu karar, hangi veri ve tespitlere göre yapıldığı da anlaşılmamıştır. Çünkü çökme ve heyelan her an devam edebilir durumdadır. Çok büyük tehlike arz eden bu yerde çöp fabrikasını yapmak büyük riske girmek demektir. Taşocağının işletilmesi esnasında meydana çıkan mağaralarda tabiat harikası olan sarkıt, dikit ve travertenler bulunmuştur. Halkın görüp çalışmaları engelleyeceği düşüncesi ile açılan mağaralar kapatılmıştır. Bu esaslar dikkate alındığında Taşönü mağaralarındaki oluşumları yok sayarak çöp fabrikası yapmak yerine tabiatta ender bulunan bu sarkıt, dikit ve travertenlerin halkın görüşüne sunularak turizme kazandırılması Trabzon ilimiz için büyük önem arz etmektedir” dedi.

Haber: Meryem AKGÜN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap