SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Direksiyon Usta'ya emanet

Direksiyon Usta'ya emanet

22 Şubat 2018 Perşembe - 08:26




Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, şoför koltuğuna oturup direksiyona geçerek, çalışmaları ve hedefleri hakkında samimi





Olağan Kongre’den şoför esnafının büyük desteğini alarak çıkan ve Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı’na seçilen Ömer Hakan Usta gazetemize konuştu. Usta vaatlerini bir bir hayata geçirmeye başladıklarını belirterek birlik ve beraberlik mesajları verdi. Usta aynı zamanda TESOB’da adaletsiz bir yönetimin olduğunu da vurgulayarak burada değişimi işaret etti. İşte Usta’nın açıklamaları:

“Önce Allah’ın izni sonra da üyelerin teveccühüyle beraber seçimi kazandık ve görev başına geldik. Seçimin bitmesinin üzerinden yaklaşık 40 gün geçmesine rağmen halen daha üyelerin teveccühü ile karşılaşıyoruz o heyecan devam ediyor. Üyelerimiz bizi yalnız bırakmıyorlar. Güzel bir aile ortamımız var. Vaat ettiklerimizi zaman içerisinde hayata geçirerek yolumuza devam edeceğiz.”

TEK YUMRUK OLACAĞIZ!

“Biz göreve geldikten sonra şoför esnafına verdiğimiz sözleri tutmak için mücadele veriyoruz. Bize oy vermiş ya da vermemiş hiç önemli değil, önemli olanın şoför esnafının birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu saatten sonra ayrıştırıcı değil birleştirici olacağız. Şoför esnafının artık birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğini düşünüp bu hareketle hizmet çıtasını üst seviyelere çıkartmak için mücadele vereceğiz. Şoför esnafı artık tek yumruk halinde hareket edecektir ve ekmeğini kimsenin gasp etmesine izin vermeyecektir.”

MAKAMA LAYIK OLACAĞIZ


“Üyelerimize vaat ettiğimiz projelerimiz var ve bunları da yavaş yavaş hayata geçireceğiz. Seçim öncesi ne söylemişsek şimdi de aynı şeyi söylüyoruz, bizim tek bir hedefimiz var şoför esnafına hizmet etmek. O amaçla yola çıktık ve üyelerimizin teveccühü ile beraber bu makamlara geldik. Önemli olan bu makamlara gelmek değil bu makamlara layık olabilmektir. Yıllardır süregelen birçok sorun var. Yıllardır bu sorunlar yün yumağı gibi arka tarafa atıldı. Biz şimdi bu sorunları teker teker önümüze alacağız ve şoför esnafının lehine olabilecek ne varsa yapmak, sorunları çözmek için mücadele vereceğiz.”

VAATLER GERCEĞE DÖNÜŞÜYOR

“İlk olarak bir sözümüz vardı, Şoförler Odası’nı kazandığımız zaman mevlit verecektik onu verdik. Üyelerin büyük bir katılımıyla beraber mevlidimizi okuttuk. Bir hayır duası yaptık. Şoför esnafının ölmüşleri ve kazadan beladan korunmak için dualar ettik. Güzel bir ortam oluştu. Bundan sonra çekici hizmetimizi hayata geçireceğiz. Çekici ile beraber üyelerimize 7 gün 24 saat ücretsiz hizmet verilecek sistemi hayata geçireceğiz. Daha sonra şu anda alt yapısını hazırladığımız bir sigorta şirketi kuracağız, üyelerimizin komisyonsuz bir şekilde araçlarının sigortalarını yapmaları için bu vaadimizi de hayata geçireceğiz. Bunları tabi zaman içinde teker teker üyelerimizin menfaati doğrultusunda hizmete sunacağız.”

SORUN DOLMUŞLAR DEĞİL ÖZEL ARAÇLAR

“Trafik sorununa dolmuşların çok fazla sıkıntı yaratmadığını düşünüyorum. Şehrin birçok kısmında çok sayıda hususi araba var ve trafiği bu araçlar aksatıyor. Biz bunun istatistiğini de hazırlattık. Her gün trafiğe yaklaşık olarak 15-20 araç kaydı yapılıyor ve dolayısıyla trafikte sıkışıklığa sebebiyet veren en büyük etkenlerden birisi hususi araç fazlalığı. Bir evde bakıyorsunuz 2-3 araba var. Dolayısıyla yollarımız da yetersiz olunca çözüm için ekstra yollar yapılmalı. İlerleyen süreçte Kanuni Bulvarı ve Çevre Yolu gibi projeler hayata geçirilirse trafik sorununun çözümüne büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum.”


ViZYON ARTACAK

“Yol kenarına yapılan otoparklar trafiğin sıkışıklığına sebebiyet veriyor zaman zaman, olmasa tabi ki daha iyi olur. İnşallah şoför esnafının vizyonunu kalitesini arttırmak için yaptığımız çalışmalarla bu negatif algıyı da kıracağız. Klakson olsun, fazla aksesuarlar olsun o manada yolculara karşı esnafımızın daha kibar ve daha düzeyli davranmaları, hitaplarına dikkat etmeleri yönünde sürekli uyarılarımız oluyor. Bu manada gerekenleri yapacağız.”

TESOB’DA DEĞİŞİM ŞART

“Önümüzde Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği (TESOB) seçimi var. Biz burada mevcut yönetimin sağlıklı bir işleyiş içerisinde olmadığını düşünmekteyiz. Daha adaletli hizmet verebilecek bir yönetimin göreve gelmesi gerektiğini düşünüyoruz. Mesela mevcut oda başkanı bizim seçimimize direk müdahale etmişti. TESOB Başkanı’nın bir odanın seçimine direk olarak karışmaması gerekiyordu. Ahilikten bahseden ve her platformda ahi olduğunu ifade eden bir ismin bizim üyelerimize müdahalede bulunmasını, diğer adaya oy istemesini yadırgıyorum.”

ŞOFÖRLERİMİZİ HER PLATFORMDA SAVUNACAĞIZ


“Şoförler Odası için adalet önünde gereken mücadeleyi de vereceğiz. Şoför esnafının hakkını kimseye yedirmeyeceğiz, kimse şoför esnafının ekmeğiyle oynayamaz hakkını gasp edemez. Orada yüzlerce insanın emeği vardır onların emeği gasp edilmiştir. Göreve geldiğimizde karşılaştığımız kasanın boşaltılması ve ilgili usulsüz para çekimiyle ilgili adli süreci başlattık ve bu süreç devam ediyor. Mahkeme takibatını da yaptırıyoruz. Bir taraftan odada çalışıp sigortalı görünüp ancak herhangi bir fiili çalışmışlığı olmayan insanlar vardı bunların da işlerine son verdik. Artık odanın nezih ve saygın bir hale getirilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız, bunun mücadelesini vereceğiz.”

İLİK’İ DESTEKLİYORUZ

“TESOB Başkanı tarafsız olmalı. Bizim genel kurulumuzda ibra maddesi görüşülürken salonda görevli kartı ile üye olmayan 200 kişiyi içeri aldılar. Bizim divana vermiş olduğumuz dilekçe ile beraber bu kişilerin dışarı çıkartılması gerektiğini belirttik. Maalesef dilekçemiz kabul görmedi ve üstüne üstlük o 200 isim el kaldırdı. Bunu işte bu zihniyet yaptı. Dolayısı ile TESOB’un adaletli bir yönetim sergilemesi için bir hazırlık içerisindeyiz. Allah nasip ederse buranın seçiminde hak edenin görev almasını sağlamak adına, adaylığını açıklayan Fırıncılar Odası Başkanı Davut İlik’i destekleyerek Trabzon’a hizmet etmek için mücadele vereceğiz.”

YENİLİKTEN YANAYIM

“Her zaman yenilenmekten yanayız. Dolmuşlarımızda yenilenme yoluna gideceğiz ama tabi ki bize biraz zaman tanınması gerekiyor. En azından 5 yıllık bir süre zarfında biz kendimizi bu sürece hazırlayıp araçlarımızı yenileyeceğiz. Böylece Trabzon’da şehir içinde araçların görünümüne de katkı sağlayacağız.”


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap