SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Dikkat! Çatlak var

Dikkat! Çatlak var

01 Mart 2019 Cuma - 16:45




Derecik’te DSİ’nin malzeme aldığı alanda oluşan çatlaklar heyelan tehlikesi saçıyor. Mahalle sakini Kemal İskefiyeli, “8 aydır dilekçemize cevap veril





Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağlı Derecik Merkez Mahallesi’nde heyelan korkusu yaşanıyor. DSİ’nin Sera Gölü’nü temizlemek için malzeme aldığı Kaynak Sokak’ta çatlaklar oluştu. DSİ’nin malzeme aldığı alanı düzenlemeden gittiğini söyleyen mahalleli Kemal İskefiyeli, “8 ay önce burada heyelan meydana geldi ve yol kapandı. Malzeme alınan yerde çatlaklar oluştu. Heyelan korkusuyla yaşıyoruz” dedi.

ÖLÜM MÜ GEREKİYOR?

Arazideki çatlakların ileride daha büyük afetlere sebebiyet verebileceğini kaydeden İskefiyeli, “Çatlaklar oluşan tehlikeli alanın temizlenmesi içi 8 ay kadar önce Derecik Merkez Mahallesi muhtarımızla DSİ’ye verdiğimiz 256 477 numaralı dilekçemize halen yanıt verilmedi. Hayati bir tehlike var. Yoldan çocuklarımız eve gidip geliyor. Buranın yapılması için birinin ölmesi mi bekleniyor?” diye sitem etti.

İNSAN HAYATI UCUZ MU?

Olası bir afetten önce önlemlerin alınması gerektiğini belirten İskefiyeli, “Biz buranın boşaltılması çöken yerin ve çatlakların alınmasını talep ediyoruz. Yetkililer insanlara değer vermiyor. İnsan hayatı bu kadar ucuz değil. Siyasiler seçim dönemi dışında sorunlarımızla ilgilenmiyor. Belde belediyelerimiz kapandıktan sonra sahipsiz kaldık” ifadelerini kullandı. İskefiyeli, ayrıca alanı bozan kurumun DSİ olduğu için Akçaabat Belediyesi’nin ilgilenmediğini dile getirdi.


Haber: Fatih SAYGIN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap