SON DAKİKA



Haber > Trabzon > "Devleri Yomra'da ağırlayacağız"

"Devleri Yomra'da ağırlayacağız"

27 Temmuz 2022 Çarşamba - 10:05




Bordo Mavi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Selahaddin Baba ve Asbaşkanı Hasan Varan, Karadeniz’e birbirinden önemli konularda açıklamalarda bulundular





Karadeniz Gazetesi//Özel Haber// İSMAİL DÜZGÜN // TÜRKİYE Voleybol Kadınlar 2. Lig’inin yeni ekibi Bordo Mavi Gençlik ve Spor Kulübü’nde başkanlık görevini yürüten Selahaddin Baba ile Asbaşkan Hasan Varan, Karadeniz’e konuştular.

Başkan Baba ve Asbaşkan Varan, kulübün kuruluş aşamasından gelinen noktaya, faaliyet gösterdikleri branşlardan başarılarına kadar birçok konuya değindiler. Takımın nasıl kurulduğunu ve isimlerinin neden bordo mavi olduğunu anlatarak sözlerine başlayan başkan Selahaddin Baba, yaklaşık 1 yıl önce kurulduklarını ve voleybol branşında şampiyon olduklarını dile getirdi.

BABA, “Yönetimde başkan yardımcılığı görevini yürüten Kenan Özcan ve Kadir Çelik’in yönlendirmesiyle böyle bir adım attık. Zaten yıllardır sporun içindeydik. Bizim de içimizde vardı. İlgi duyduğumuz branşların yer aldığı bir spor kulübü kurma kararı aldık ve kurduk. Kulüp ismimize gelince Trabzon’da herkesin gönlünde taht kuran bir Trabzonspor vardır. Renkleri olan bordo mavi, çocukluğumuzun aşkıdır. Bordo mavi birleştiricidir. Türkiye’nin her yerinde bordo mavi renkler Trabzon’u temsil eder. O yüzden biz hem renklerimizi hem de ismimizi bordo mavi yaptık” dedi.

Gerek voleybol gerek futbolda çok değerli antrenörlere sahibiz

KULÜBÜN branşlarıyla ilgili de konuşan Baba, “Voleybolda bildi ğiniz üzere şampiyon olduk. Güzel bir takım kurduk. Teknik ekibimiz çok üst düzeyde. Baş antrenörümüz Coşkun Karadeniz, bölgede rüştünü ispat etmiş bir hocadır. Futbolda da önemli bir hocaya sahibiz. Futbol branşımızın başında Galatasaray’ın eski futbolcusu İlker Erbay var. Galatasaray’ın UEFA Kupası’nı kazandığı dönem sarı kırmızılı ekibin kadrosundaydı. Futbol akademimizde 220-230 arasında sporcuya sahibiz. A takım düzeyinde liglere katılmadık, bu yıl da

katılmayacağız. Altyapıyı iyice oturttuktan sonra kendi sporcularımızdan A takım kurmak istiyoruz. Şu ana kadar Trabzonspor’a 8-9 sporcu gönderdik. Hem Trabzon hem Yomra için gerçekten güzel bir oluşuma imza attık. İlerleyen zamanlarda Trabzonspor ve diğer takımlara daha fazla futbolcu göndereceğimize olan inancımız tamdır. Voleybolun akademisini de kurduk. Çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık 30 sporcumuz var. Bu sayı ilerleyen günlerde artacaktır. Hem ahlaklı hem de başarılı voleybolcular kazandıracağız” dedi.

Devleri Yomra’da ağırlayacağız 

BABA, “Biz bölgesel ligden başladık. İkinci ligden de başlayabilirdik ama bunu istemedik. Biz ticaret yapan insanlarız, merdivenleri teker teker çıkmayı isteriz. O yüzden bölgeselden başlamayı uygun gördük. Acele etmeyeceğiz, sağlam adımlar atacağız. İlk yılımızda şampiyon olduk. İkinci yılımızda da şampiyon olmak istiyoruz. Sultanlar Ligi’ni şu an konuşmak erken ama en uç noktamız orası. Şehrimizde, ilçemizde Fenerbahçe, Vakıfbank gibi takımları ağırlamak istiyoruz. Bu yolda bizlere destek olan herkese çok çok teşekkür ediyoruz. Yönetimimiz çok iyi. Kardeş gibiyiz. Herkes elini taşın altına koydu. Yönetimde herkes işini en iyi şekilde yapınca ortaya güzel tablo çıktı” diye konuştu

YETENEKLİ İSİMLERİ KADROMUZA KATTIK

TRANSFER çalışmalarıyla ilgili de bilgiler veren başkan Baba, “Yeni sezona 1. Lig hedefi ile çıkacağız. Bu doğrultuda baş antrenörümüz Coşkun Karadeniz’in raporu doğrultusunda dış transferde İskofyaspor’dan orta oyuncu Buse Özşeker, Fındıklı Gençlik ve Spor’dan pasör Özlem Yılmaz, Yeni Sincanspor’dan pasör çaprazı Tuğba Özdemir, Ünye Gençlikspor’dan smaçör İlaydaTopkara, Beşikdüzüspor’dan orta oyuncu Gizem Kalyoncu, Zonguldak Spor’dan orta oyuncu Senahan Çelik ve Çiftlikköy Belediyespor’dan libero Gülsüm Kale olmak üzere 7 oyuncu ile anlaştık. 2 transfer daha yapacağız. Yetenekli ve kaliteli transferler yaptık. Anlaştığımız oyuncular bizlere güç katacaktır” açıklamasını yaptı.

MUSTAFA BIYIK HEP YANIMIZDA OLDU

KENDİLERİNE verilen destekten de bahseden Baba, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yomra Kaymakamımız manevi olarak hep yanımızda. Yomra Belediye Başkanımız Mustafa Bıyık da gerçekten maddi ve manevi olarak en iyi şekilde yanımızda durdu, bize yardımcı oldu. O olmasaydı kulüp buralara kadar gelemezdi. Onun emeği fazla. Siyasi partilerin ortak noktası olduk. Herkese gittik, herkes bize geldi. Herkesi kucakladık, onlar da bizi kucakladı, sağ olsunlar. Herkes çalışmalarımızı beğendi, takdir etti.”

BU GEMİDE BU GEMİDE BU GEMİDE KAPTANIMIZ KAPTANIMIZ KAPTANIMIZ ÇOK GÜÇLÜ

BUGÜNE kadarsporunbirçokdalında görev alan, Yolspor’da başkanlık, İdmangücü’nde ise yöneticilik yapan Bordo Mavi GSK Asbaşkanı Hasan Varan, yönetimdeki dostlukların sıkı olduğunu ve başarının da buradan geldiğini söyledi. Varan, “İyi bir arkadaşlığın, iyi bir dostluğun getirdiği kaliteli bir yönetimle birlikte gelen bir şampiyonluğun öyküsüdür bordo mavi. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki birbirini çok seven, asla yarı yolda bırakmayan arkadaş topluluğundan oluşan güçlü bir yönetime sahibiz. Çıktığımız gemide kaptanımız çok güçlü, kendisine çok güveniyoruz. Hem siyasi hem ekonomik hem de manevi yönden kendisi çok güçlü bir kişiliğe sahip. Sayın başkanımız Selahaddin Baba’ya teşekkür ediyorum. Bordo Mavi için başkanımız büyük bir şanstır. Bu şansı iyi değerlendireceğiz” dedi.

Acele etmeyeceğiz


HEDEFLERİNDEN de bahseden Varan, “Hedefimiz kulübümüzü tüm Türkiye’ye tanıtmak. Kısa vadeli bir hedef tutmadık. Uzun vadeli hedefimiz var. Bu hedeflerimize de adım adım ulaşacağız. 2. Lig’de de şampiyonluk yaşayacağız. Sultanlar Ligi’ni istiyoruz. Basamak basamak çıkacağız, acele etmeyeceğiz. Coşkun Karadeniz gibi bir hocaya sahibiz. Onu tanıtmaya gerek yok, onu zaten herkes tanıyor, başarılarını biliyor. Kalitesi ispatlanmış. Onunla birlikte güzel başarılar yakalayacağız” diye konuştu.

İmkansız yoktur

VARAN, “Beklediğimiz bir şampiyonluktu. En son maçı zor da olsa döndürdük, kalteli bir takımımız vardı. Yeni kurulan bir ekipten dezavantajımız buydu ama neticede mutlu sona ulaştık. Bu şampiyonluk Trabzon’a armağan olsun. Dediğim gibi hedeflerimiz büyük. Bizim içim imkansız yoktur. Sadece zor vardır ve biraz zaman alır. Bizim en üst lige çıkacak gücümüz var” diyerek sözlerini tamamladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap