SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Denizi bırakın da güney çevre yolunu yapın

Denizi bırakın da güney çevre yolunu yapın

Karadeniz Özel

08 Haziran 2019 Cumartesi - 09:18




Çevre iller sahillerini bebek gibi korurken Trabzon’un denizini doldurmak için hamle üstüne hamle yapması yeter artık  dedirtti.





Karadeniz Gazete /  Meryem AKGÜN // Trabzon’da kıyı şeridine yol yaparak vatandaşa sahil bırakmayan anlayış bu sefer gözünü Akçaabat’a dikti. Vatandaşın denizle buluştuğu nadir noktalardan biri olan Akçaabat Söğütlü’de sahil yolu projesi günlerdir kamuoyunu meşgul ediyor. Konuyla ilgili hiç kimse net bir şekilde ‘Hayır olmayacak’ diyemiyor. Sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve vatandaş elinde kalan son sahil şeridini de yola kurban vermek istemiyor. İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli konuyla ilgili Güney Çevre Yolunu hatırlatarak, “Güney Çevre Yolu yapılmadıkça bu şehrin trafiğini bertaraf etmek zor. Bu konu hep tartışılacak. Denizi tahribat etmek yerine acilen Güney Çevre Yolu hayata geçirilmelidir” dedi. 

 ‘KESİN YOK’ DİYEMEDİ

Geçtiğimiz günlerde şehre gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Trabzon kamuoyunda yoğun şekilde tartışılan Akçaabat’ta denizden geçmesi planlanan yol ile ilgili “Etüt çalışmalarına arkadaşlar devam ediyor. Şuanda sahil yolunda en yoğun olan trafik; Trabzon’un Samsun çıkışı dediğimiz batı çıkışı. Orada ilave bir kapasite oluşturmak için Kavaklı Yıldızlı yolu çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Ama yine de o bölgede Trabzon’un iç kesimlerine ilçelerine bağlantı sağlayan yollar var. Yeni bir kapasite oluşturmak için Trabzon - Akçaabat arasında yaptığımız kavşak düzenlemelerinin ihalesi yaptık çalışmalara önümüzdeki günlerde başlayacağız” ifadelerini kullandı.  Bakan Turhan ısrarla “Akçaabat’ta denizden yol geçecek mi?” sorusuna ise, "Şuanda yok” diyerek ucu açık bir izlenim bıraktı. 

ARZU ETMİYORUM

Akçaabat’taki trafiğin bir şekilde rahatlatılması gerektiğini kaydeden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, “Şu anda üzerinde mutabakata varılan sahilin doldurulmasıyla oradan geçecek bir proje ortada yok. Sadece konuşulan şeyler var. Ulaştırma Bakanımızı Sayın Cahit Turan’la da konuştuk konuyu. Çeşitli alternatifler var. Altgeçitler ve battı-çıktılar ya da yukarıdan tanjant vari bir yolla geçilmesi gibi alternatifler de masada. Sahil de bu alternatiflerden sadece biri. Şu an için bu projelerden herhangi birinde mutabakat yok. Buna sadece Karayolları değil şehir karar verecek. Hem Akçaabat Belediyesi hem Büyükşehir Belediyemiz hem milletvekillerimiz hem de sivil toplum kuruluşlarıyla belli bir noktaya geldikten sonra paylaşıp alternatifler üzerinde karar vermemiz gerek. O sahilin bu şekilde bozulmasını ben çok arzu etmiyorum” diye konuştu.


 

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap