SON DAKİKA



Haber > Trabzon > DENİZE UZAK PLAJA HASRET

DENİZE UZAK PLAJA HASRET

10 Mayıs 2018 Perşembe - 09:07




Sahil kenti Trabzon’da kanalizasyon sularının gelişigüzel denize bağlanması ve sahil planlamasının dolgu üzerinden yapılması sonucu hem deniz uzaklaşt





Meryem AKGÜN

DOLGU MANZARALI

■ Trabzon’da vatandaşı denizle buluşturmak adına yapılan birçok proje varken çelişkili bir şekilde kanalizasyon sularının denize akıtılması ve dolgu çalışmaları nedeniyle vatandaş denize ve plaja hasret kaldı. Aynı zamanda kıyı balıkçığı bitme noktasına geldi.

YÜZDE 85’İNİ KAYBETTİK

■ KTÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Mühendisliği Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Coşkun Erüz, “Dolgularla, balıkçılığı ve plajları yok etme noktasındayız. Halkı denizle buluşturmak için yola çıkılıyor ama fiiliyat öyle olmuyor. Doğal kıyıların yüzde 85’ini kaybettik” dedi.


KANALİZASYON SORUNU

■ TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Trabzon Temsilcisi Yasin Taflan ise, Trabzon’da denize girilebilecek noktaların her geçen gün azaldığını kaydederek, “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı ve TİSKİ bu konuda iyileştirme çalışmalarını yapıyor” şeklinde konuştu.

Öte yandan Trabzon’da denize girilebilecek nadir noktalardan Araklı Konakönü’nde foseptik sorunu yaşanmıştı. Kaymakam İbrahim Halil Şivgan, iyileştirme çalışmalarının sürdüğünü aktardı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap