SON DAKİKA



Haber > Trabzon > DENGELER DEĞİŞECEK!

DENGELER DEĞİŞECEK!

04 Mayıs 2018 Cuma - 10:00




Gümrükçüoğlu, 24 Haziran’da Türk Milleti’nin tarihinde ilk defa devlet ve hükümet başkanını seçeceğini ifade ederek, “Cumhurbaşkanımız, devlet ve hükü





 Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, gazetemize verdiği özel röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu. 24 Haziran’ın Türk ve dünya tarihi için büyük bir dönüm noktası olacağını ifade eden Gümrükçüoğlu, “24 Haziran’da tarihimizde ilk defa devlet ve hükümet başkanımızı seçeceğiz. 24 Haziran’dan itibaren Türkiye yoluna çok daha hızlı adımlarla çok daha güçlenerek devam edecek. Bu durum bütün dünyada dengeleri değiştirecek” dedi.

TÜRKİYE YOLUNA ÇOK DAHA HIZLI DEVAM EDECEK

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin, 24 Haziran seçimleri ile birlikte resmen yürürlüğe gireceğini hatırlatan Gümrükçüoğlu, “2002 öncesi Türkiye ile 2002 sonrası Türkiye arasındaki farkı Türk Milleti unutmuyor. İnsanların muayene olabilmek için gece yarısından itibaren hastanelerde kuyruklara girdiği, doktorun yazdığı ilaçlarının en fazla üçte birini alabildiği Türkiye’den bugün ambulans uçaklarla sağlık hizmeti verilen ülke konumuna geldik. İnsanların ötekileştirildiği, ‘sen başörtülüsün’, ‘sen imam-hatiplisin’ diye ayrıma tabi tutulduğu, topluma nefret tohumlarının ekilmeye çalışıldığı dönemlerden insanlarımızın temel hak ve özgürlüklerini sonuna kadar yaşayabildiği bir ülke konumuna geldik. Peki bunları kim başardı? Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşları başardı. 2002 yılından bugüne her türlü zorluğa rağmen her alanda reform yapan, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, dünyanın sayılı güçlerinden biri haline getiren Sayın Cumhurbaşkanımız, devlet yönetimindeki üstün tecrübesi ile iradesi ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine ne denli ihtiyaç duyulduğunu milletimize ifade etti. Halk oylaması ile yapılan anayasa değişikliği neticesinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş yapıldı. Şimdi, 24 Haziran tarihinde yapılacak olan seçimlerle birlikte aziz Türk Milleti tarihinde ilk defa devlet ve hükümet başkanını, yani cumhurbaşkanını seçecektir ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi resmen yürürlüğe girmiş olacaktır. 24 Haziran’dan itibaren Türkiye yoluna çok daha hızlı adımlarla çok daha güçlenerek devam edecek. Her alanda gerekli adımlar çok daha hızlı atılacak, yapılması gereken reformlar çok daha hızla gerçekleştirilecek, böylece ülkemiz her alanda çok daha hızlı bir kalkınma ve büyüme ivmesi yakalayacaktır. Bu durum sadece ülkemizde değil tüm dünyada dengeleri değiştirecektir” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANIMIZ EN AZ YÜZDE 60 OYLA SEÇİLECEK

Türk Milletinin 24 Haziran’da Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’ye tam destek vereceğini ifade eden Gümrükçüoğlu, Erdoğan’ın en az yüzde 60 oy ile Cumhurbaşkanlığına seçileceğini söyledi. Çeşitli anket şirketleri tarafından yapılan anketlerde Erdoğan’ın oy oranının yüzde 60’nın altına düşmediğini belirten Gümrükçüoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın alacağı oy en az yüzde 60’dır. Bu millet kimin ne olduğunu, bu ülkeye, bu topraklara kimin hangi hizmetleri yaptığını çok iyi biliyor. Erdoğan’ın devirebilmek için ittifak yapan güçlerin ne olduğunu da yine milletimiz çok iyi biliyor. 24 Haziran seçimleri Sayın Cumhurbaşkanımız ve AK parti’nin mutlak zaferi ile sonuçlanacak ve ülkemiz yoluna her alanda daha da güçlenerek devam edecektir” ifadelerini kullandı.


TRABZON HAYALiNE KAVUŞUYOR

Trabzon yıllardır hayal ettiği demiryoluna kavuşuyor. Demiryolunun proje ihalesinin tarihi açıklandı. Projenin ardından inşallah yapım ihalesi gerçekleştirilecek ve yapım çalışmalarına başlanılacak. Şehrimize ikinci devlet üniversitesi kuruluyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Avrasya Üniversitesi’nin bulunduğu Trabzon’umuzda Trabzon Üniversitesi’nin kurulması TBMM’de kabul edildi. Böylece Trabzon’un eğitim şehri kimliği daha da artacak. Trabzon demiryoluyla, ikinci devlet üniversitesiyle, dev sosyal alanları, altyapısındaki dev kazanımlarıyla dünyanın sayılı şehirlerinden biri haline geliyor. Tüm bu dev yatırımlar şehrimizin hamisi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın destek ve tensipleri ile olan çalışmalardır. Sayın Cumhurbaşkanımız Trabzon’umuz için büyük bir şanstır. Hangi proje için kapısını çaldıysak Trabzon için gerekeni yapmıştır. Bakınız bu şehirde deniz dolduruldu, stat yapıldı. Bunun Türkiye’de başka bir örneği yok.”

YATIRIMLARIMIZ ÇOK ÖNEMLİ BOYUTLARA ULAŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakına desteğin Trabzon’da, Türkiye ortalamasının da üzerine çıkacağını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Trabzon’da gerek belediyeler ve gerek kamu yatırımlarının çok önemli boyutlara ulaştığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak Trabzon’da çok sayıda büyük projeyi sürdürdüklerini kaydeden Gümrükçüoğlu sözlerine şu şekilde devam etti: “4 yılda sadece içme suyu ve kanalizasyon alanında tamamladığımız, inşaatını sürdürdüğümüz ve 2018 yatırım programına aldığımız dev projelerimizin toplam maliyeti 1.73 milyar TL’yi aşmıştır. Trabzon tarihinde böylesi altyapı yatırımları yoktur. 4 yılda mahalle yollarına 1 milyon ton asfalt serdik. 2018 yılındaki hedefimiz ise 350-400 bin ton asfalt sermektir. Çok sayıda dev projenin inşasına devam ediyoruz. Sahil Dolgu (Gülcemal) Projesinin yapımını sürdürüyoruz. Trabzon Botanik’in inşasına devam ediyoruz. Tam Otomatik Katlı Otopark’ın yapımı devam ediyor. Şehir merkezimize ikinci bir kent meydanı (Karagöz Meydanı) kazandırıyoruz. Kentsel dönüşümlerimiz devam ediyor. Tabakhane kentsel dönüşümünde kamulaştırma ve yıkım çalışmalarının tamamlanmasının ardından yapım çalışmalarına da başladık. Bir zamanların gece kondu alanı olan Tabakhane kısa süre sonra Karadeniz’in en modern yaşam alanı olacaktır. Halkımız bunları çok iyi takip ediyor, çok iyi görüyor. Kim laf üretiyor, kim iş üretiyor halkımız bunu net olarak biliyor. Trabzon yıllardır hayal ettiği demiryoluna kavuşuyor. Demiryolunun projesi ihalesinin tarihi açıklandı. Projesinin ardından inşallah yapım ihalesi gerçekleştirilecek ve yapım çalışmalarına başlanılacak. Şehrimize ikinci devlet üniversitesi kuruluyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Avrasya Üniversitesinin bulunduğu Trabzon’umuzda Trabzon Üniversitesinin kurulması TBMM’de kabul edildi. Böylece Trabzon’un eğitim şehri kimliği daha da artacak. Trabzon demiryolu ile ikinci devlet üniversitesi ile dev sosyal alanları, altyapısındaki dev kazanımları ile dünyanın sayılı şehirlerinden biri haline geliyor. Tüm bu dev yatırımlar şehrimizin hamisi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın destek ve tensipleri ile olan dev çalışmalardır. Sayın Cumhurbaşkanımız Trabzon’umuz için büyük bir şanstır. Hangi proje ile kapısını çaldıysak Trabzon için gerekeni yapmıştır. Bakınız bu şehirde deniz dolduruldu, stat yapıldı. Bunun Türkiye’de başka bir örneği yok. Dünyada da sadece birkaç sayılı örneği var. Trabzonspor’umuz bugün Türkiye’nin en modern stadyum ve spor kompleksinin sahibi ise bunun mimarı Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Trabzon’da bugün şehir merkezini iki kat büyütecek, Trabzon’u güneye açacak dev maliyetli Kanuni Bulvarı yapılıyorsa bunun mimari Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Bu projeler için hep Sayın Cumhurbaşkanımızın kapısını çaldık. Her defasında da istediğimizi alarak döndük. Cumhurbaşkanımızın Trabzon’umuza ayrı bir sevgisi, ayrı bir muhabbeti vardır. Kendisine her konuda müteşekkiriz.”

MUHALEFETİN ERDOĞAN’IN KARŞISINA ADAY BULAMIYOR


Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı arayışları hakkında da sorularımızı yanıtlayan Başkan Gümrükçüoğlu, Erdoğan’ın karşısında aday olarak çıkmanın kolay olmadığını söyledi. Türkiye’nin huzuru ve geleceği için milli birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Gümrükçüoğlu sözlerini özetle şu şekilde tamamladı: “Bu ülke bizim. Bizler hangi siyasi görüş ve düşüncede olursak olalım, hangi siyasi lidere oy verirsek verelim hepimiz kardeşiz. Ülkemizde bugün muhalefetin Sayın Cumhurbaşkanımızın karşısında aday bulmakta zorlandığı bir süreç yaşandığını gördük. Cumhurbaşkanımızın bu ülkeye olan hizmetleri, tecrübesi, bilgi ve birikimi, halkımızın teveccühü muhalefet açısından olayı bu noktaya getirmiştir. Bu ülkede her hafta anketler yapılıyor. Tüm siyasi liderler halkın kime teveccühü olduğunu net olarak görüyor. Böyle bir ortamda, Sayın Cumhurbaşkanımızın ilk turda rekor oyla seçileceği bir ortamda muhalefetin aday çıkartmakta zorlanması elbette olağan bir durumdur.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap