SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Değerlerimizi Harabeye çevirdik

Değerlerimizi Harabeye çevirdik

20 Mayıs 2020 Çarşamba - 13:04




Türkiye’nin dört bir yanında baş gösteren sorun, Trabzon’un bütün kırsal mahallerinde de yaşanıyor. Unutulmaya yüz tutan köy okulları... Nice değerleri yetiştiren köy okulları karşılığını atıl bırakılarak alıyor. Halbuki geçmişe hürmetten, geleceğe ışık tuttuğu o güzel günlerin hatırına her kırsal mahallede yaşatılması ve vatandaşa kazandırılması gereken köy okulları kaderine terk edildi





Karadeniz Gazetesi//Meryem AKGÜN// Trabzon’un Of İlçesi Kazançlı Mahallesi de bu dertten mustarip noktalardan biri. Muhtar İsmail Varlı, “Mahallemizde bulunan ilköğretim okulu harabeye dönmüş vaziyette. Okulumuzu bu durumu için ya yıkım ya da tadilat yapılmasını istiyoruz. Yerine kütüphane ve sosyal aktivite alanı istiyoruz. Mahalle sakinleri olarak bu alanın değerlendirilmesini talep ediyoruz. Sezonluk buraya gelen çay işçileri burayı kullanıyor fakat durumu içler acısı. Burası yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu için hem onlar adına tehlike hem de böyle metruk haliyle kötü amaçlı kullanacak olan kişiler için davetiye çıkartıyor. Mahallemize bir hizmet alanı oluşturmak istiyoruz. Hem kadınlarımızın da faaliyet gösterebileceği halk eğitim formatında bir merkez olabilir. Çocuklarımızı gençlerimizi kahve köşelerinden kurtarıp hem kütüphane hem spor faaliyetlerinin yapılabileceği bir merkezimiz olmalı” dedi.

BU OKULUN MEZUNUYUM

Köydeki okuldan mezun olan ve şimdi kendisi de bir öğretmen olan Arzu Demirezen, “Ben bu okulun ilk öğrencisi, ilk mezunuyum. Zamanında okulumuz cıvıl cıvıl bir alandı. Burada çok güzel bir eğitim aldık. Hala hatıralarımı hatırladıkça mutlu oluyorum. Şimdi bende bir öğretmenim. Eğitim hayatımın önemli bir parçası olan okulumun bu hali gerçekten insanı üzüyor. Kalbimden geçen buranın kadınlarımız için bir merkez haline getirilmesi aynı zamanda bir kütüphane barındırması. Canı gönülden okulumun bu atıl durumdan kurtulmasını istiyorum” ifadelerine yer verdi.

SPOR ALANIDA OLMALI

Mahalle sakinlerinden Nihat Kamburoğlu ise “Emekli öğretmenim. Bu mahallede ikamet etmekteyim. Okulumuzun ve karşısında bulunan lojmanın mahallemize kazandırılmasını istiyorum. Lojmanın yerine bir halı saha yapılması, burada yaşayan insanlar adına bir kazanımdır. Hem spor hem kültürel faaliyetlerin yürütebileceği bir merkez olmalı” diye konuştu.
 

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap