SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Defineye niyet iskelete kısmet!

Defineye niyet iskelete kısmet!

27 Eylül 2018 Perşembe - 10:41




Trabzon ve Gümüşhane’de sürekli define arayan vatandaşlar bu kez baltayı taşa vurdu. Gümüşhane’ye bağlı antik Krom Kent’te define arayan kafadarlar i





Doğu Karadeniz Bölgesinde yüzlerce turizm alanı var. Her geçen gün bunların turizme kazandırılması için uğraşılsa da maalesef
kendini bilmez bazı define avcıları bunların önüne geçiyor. Gece yarıları girdikleri tarihi mekanlarda kazı yaparak, turizme kazandırılması gereken birçok yeri tahrip ediyorlar. Jandarma ve polis ekiplerinin tüm operasyonlarına rağmen yakalanan ve adalete teslim edilen define avcıları ya Kabahatler Kanunu’ndan ceza yiyor ya da kısa bir süre ceza yatıp çıkıyor. Cezaların caydırıcı olmayışını fırsat bilen defineciler yeniden eline kazma küreği alıp iş başına koyuluyor.

VARSA DEVLET ALSIN

Ancak bu kez define avcıları deyim yerindeyse baltayı taşa vurdu. Gümüşhane’ye bağlı Antik Krom Kent’te define arayan şahıslar bu kez insan iskeleti ile karşılaştı. Kemikleri gören defineciler malzemelerini dahi olay yerinde bırakıp kayıplara karıştı. Krom Kent sakinleri ise, “Artık bıktık bu insanlardan. Her gün buralarda kazı yapıyorlar. Burası eski bir yerleşke ve insan kemiklerinin bulunması aslında gayet normal. Ama defineciler ısrarla burada bir şeyler arıyorlar. Eğer burada hazine olsa bunu devlet gelir alır zaten” diyerek yetkililerden yardım istediler.

Haber: Kemal BEKTAŞ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap