SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Cüneyt Zorlu: ''Şehir hastanesinin oraya yapılması baştan sona hata''

Cüneyt Zorlu: ''Şehir hastanesinin oraya yapılması baştan sona hata''

Karadeniz Özel

18 Mayıs 2022 Çarşamba - 11:52




Akyazı’da yapımı devam eden şehir hastanesiyle ilgili tartışmalar devam ediyor. Vatandaşlar, “Denizi doldura doldura bitirecekler” derken, CHP Ortahisar Meclis Üyesi Zorlu, “Şehir hastanesinin oraya yapılması baştan sona hata” dedi.





// Karadeniz ÖZEL // Emin SARAÇ // Trabzon’da uzun zamandır tartışılan şehir hastanesinin yeri, Trabzonspor’un şampiyonluk kutlamalarından sonra yeniden gündem oldu. Kutlamalarda mevcut kalabalıktan dolayı ambulansların giriş çıkışında büyük sorunlar yaşanırken, şehir hastanesi stadın yanına yapılırsa bu kalabalıkta hasta giriş çıkışı nasıl sağlanacağı kafalarda soru işareti oluşturdu. “Yeni bir yol yapılacak” denilmesine rağmen ortada ne bir proje ver ne de icraat var. Üstelik deniz dolgusu üzerine yapılacak bu hastanenin doğuracağı bambaşka sorunlar da hala gündemde tazeliğini koruyor. Biz de Karadeniz gazetesi olarak bu sorunu hem siyasilere hem de vatandaşa sorduk.

DOĞRU BULMUYORUM

“Denizi doldura doldura bitirecekler” diyen ismini vermek istemeyen bir vatandaş, “Yatırıma karşı değiliz. Yeter ki yapılan yatırım vatandaşa fayda sağlasın. Fakat, denizi bu şekilde doldurup üzerine hastane yapılmasını doğru bulmuyorum. Burası deniz şehri. Denizimizi de balıkçılığı da bitirecekler. Zaten balıkçılar zor durumda. Üstelik tam stadın yanına yapıyorlar. O seste hastalar rahatsız olmaz mı? Şampiyonluk kutlamalarında hepimiz gördük. Düşünsenize o anda orada hastane olduğunu, bütün hastalar rahatsız olurdu” dedi. Hastanenin yerinin tamamen yanlış olduğunu belirten Ayşe Hanım ise, “Keşke başka bir yere yapsalar. Hastane olacak sonuçta. Üstelik çökmeler de oluyormuş. Doğru bulmuyorum” şeklinde konuştu.



ZORLU: BAŞTAN SONA HATA

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Ortahisar Belediye Meclisinin CHP’li Üyesi Cüneyt Zorlu: “Trabzonspor’un şampiyonluk kutlamasında trafiği herkes gördü. Vatandaşın oraya girmesi mümkün değil. Yeni bir yol yapacağız diyorlar ama nasıl ve nereden yapılacağıyla ilgili bir bilgi mevcut değil. Millet bahçesini de tam hastanenin önüne yaptılar. Geçenlerde bir konser verildi ve orada yatan hastalar sesten şikayetçi oldu. İki haftada bir maç oynanıyor. Oradaki hastalar pek tabiidir ki rahatsız olacaklar. Bir de denize yakın yapılıyor. Tıbbi cihazlar nemden bozuldu. Burada da aynı durumun olması muhtemel. Dediğim gibi şehir hastanesinin oraya yapılması baştan sona hatalı. Umarım bu yanlıştan dönerler” dedi.

AKILLARDA SORU İŞARETİ VAR

Öte yandan Prof. Dr. Osman Bektaş, stadyumda çatlamalar, kırıklar ve ayrılmalar tespit ettiklerini, buradaki deformasyonun 2016'dan bu yana devam ettiğinin ortaya çıktığını açıklamıştı. Aynı dolgu alanında şehir hastanesi inşaatının devam ediyor olması akıllarda soru işareti bırakıyor.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap