SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'da! Trabzon'u bilip görüp de sevmemek mümkün mü?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'da! Trabzon'u bilip görüp de sevmemek mümkün mü?

17 Şubat 2024 Cumartesi - 18:15




31 Mart Yerel Seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'a geldi.





Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimler öncesi Trabzon’da miting düzenledi. Erdoğan’ı görmek isteyen binlerce vatandaş, miting alanına akın etti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Yerel Seçim çalışmaları kapsamında Rize ve Trabzon programı kapsamında bugün Karadeniz’e geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak Rize’de Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinge katıldı. Burada vatandaşlara hitap eden Erdoğan ardından Trabzon’da geldi. 

Atatürk Alanında düzenlenen miting için bariyerlerle ayrılan alanı, vatandaşlar tamamen doldurdu.  Miting alanına giren vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve AK Parti flamalarıyla Erdoğan’ı karşıladı.  

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı miting alanı, AK Parti’nin marşları ile yankılanırken, çevre binalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın afişleri ile süslendi. 


Cumhurbaşkanı Erdoğan özetle şu şekilde konuştu: 

'Trabzon'u bilip görüp de sevmemek mümkün mü?'

"Trabzon’u bilip görüp te sevmemek mümkün mü? Bu şehir ki tarih boyunca hakkın ve hakikaten sesi ve nefesi olmuştur. Bu şehir ki bıyığı yeni terlemiş şehzadelerden, dünya lideri cihangirler çıkarmıştır. Bu şehir ki sözünü yere düşürmeyen, dostunun başını öne eğdirmeyen, yoldaşını yarı yolda bırakmayan insanların otağıdır. Kim ne der diye düşünmeden, hak bellediği yolda başı dik, alnı açık yürümesini bilen… "

"Geçtiğimizi yıl Mayıs ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde ahde vefanız için sizlere şükranlarımı sunuyorum.  Her iki seçimde de yaklaşık yüzde 65’erlik oy oranlarıyla bizlerin yanında yer alarak Türkiye 100 yılı yürüyüşümüze tarihi bir destek verdiniz. Ata toprağa Karadeniz’in lokomotif şehri Trabzon, siyasi hayatımız boyunca bizim daima yoldaşımız oldu. Bizde buradan aldığımız güçle, ülkemiz ve milletimiz için ter döktük, çabaladık, nice eser ve hizmetlere imza attık. Bize göre siyaset, gölgede yürüme, sadece belirli değerlerin istismarı ile mevzi kapma, hak ettiğinden fazlasını almak için her türlü pazarlığa müsait olma yarışı değildir. "

"Karadeniz’den ilhamla yüreğimize nakşettiğimiz siyaset, davamız için haya kurma, ülkemiz ve milletimiz için vizyon geliştirme, bu uğurda yeri geldiğinde canı pahasına mücadele etme işidir. Biz işte 40 yılı aşkın süredir böyle bir siyasi mücadelenin içindeyiz. Heyecanımız, azmimizi, kararlılığımızı, hatta yeri geldiğinde öfkemizi daime diri tuttuk. Birileri karamsarlığa sürüklense de biz daime umudun tarafında yer aldık."


Trabzon’a kazandırdığımız hizmetlerin üzerinden ana başlıkları ile geçmek istiyorum.  Trabzon’a son 21 yılda güncel rakamlarla ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz?

191 Milyar TL tutarında kamu yatırım yaptık.

-    Eğitimde 3 bin 84 adet yeni derslik inşa ettik. 
-    Şehrimizin 2. Devlet üniversitesi olan Trabzon Üniversitesini faaliyete geçirdik. 
-    Gençlik ve sporda 9 bin 610 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurt binaları aştık.
-    Stadyumla (Akyazı) birlikte 96 spor tesisini hizmete açtık. 
-    Sağlıkta şehrimize 1543 yataklı, 19 hastanenin de aralarında olduğu 58 sağlık tesisi kazandırdık. 
-    Halen yapımı süren 900 yataklı Trabzon Şehir Hastanesinin de içinde olduğu 6 sağlık tesisini en kısa sürede tamamlıyoruz. 
-    TOKİ vasıtasıyla 8 bin 102 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik. 2 bin 123 kotunu yapımına devam ediyoruz. 
-    Kentsel Dönüşümde şehrimizde riskli yapı olarak belirlediğimiz 1467 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik. 
-    İktidara geldiğimizde ilimizde 6 adet atık su arıtma tesisi varken bugün 16 tesisle belediye nüfusunun yüzde 91’ine hizmet veriyoruz. 
-    Trabzon’da 6 millet bahçesi projesinden, Akçaabat, Vakfıkebir ve Avni Aker’in ilk etabını tamamladık. Uzungöl ve Çarşıbaşı yapımı, Avni Aker’in 2. Etabının projelendirmesi sürüyor
-    Ulaştırmada 73 km’den devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 267 km’ye çıkardık. 
-    Trabzon Gümüşhane arasında inşa ettiğimiz 14,5 km uzunluğu ile Avrupa’nın Çift Tüp Karayolu Tüneli Zigana’yı hizmete açtık. Mevcut yolu 8 km kısaltacak, seyahat süresini ağır tonajlı araçlarda 70 dakika, otomobillerde 10 dakika olmak üzere ortalama 20 dakika kısaltacak Zigana Tünelimiz tekrar hayırlı olsun. 
-    Maliyet bedeli 28 milyar TL’ye yakın olan bünyesindeki tünelleri, köprüleri ile Trabzon’un çehresini değiştirecek Kanuni Bulvarında sona yaklaştık Yüzde 91’i bitti. Kalanını da bu yıl içinde tamamlıyoruz. 
-    Şehrimizin muhtelif yerlerinde çalışmaları devam eden çok sayıda muhtelif yol projesi var. Bunlar bittikçe hizmete alacağız. 

RAYLI SİSTEM PROJESİ

-    Akçaabat Meydan Bölgesi, KTÜ, Otogar, Havalimanı Yomra’yı bir birine bağlayacak olan Raylı Sistem Hattını şehrimize kazandıracağız. 

TRABZON – ERZİNCAN DEMİRYOLU

-    Yük ve yolcu taşımacılığının birlikte yapılabileceği 135 km uzunluğundaki Erzincan - Trabzon Hızlı Demiryolu Hattı ile ilgili Etüt ve Proje çalışmaları sürüyor. 
-    Havalimanımızın kapasitesini ve konforunu arttıracak 20 milyar TL’lik yatırımları yakında sizlerin hizmetine sunuyoruz. 
-    Trabzon Limanını onardık. 
-    Yat limanını şehrimize kazandırdık. Tarım ve Ormancılıkta şehrimize bir baraj, 3 içme suyu tesisi, 121 taşkın koruma tesisi, 1 gölet, 49 hidroelektrik santral inşa ettik. 
-    Çarşıbaşı ve Tonya’yı bu yıl içinde dağalgaza kavuşturuyoruz.

AKYAZI'DA SADECE TRABZON OYNUYOR'


Akyazı Stadını Trabzonspor’a verin sloganları üzerine Erdoğan, 'Trabzon’dan başkası orada oynamıyor. Sadece Trabzon oynuyor. Daha nasıl vereceğiz?' dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap