SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener Trabzon'da konuş

Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener Trabzon'da konuş

09 Haziran 2018 Cumartesi - 13:24




Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Trabzon'da halka seslendi.





24 Haziran erken genel seçim çalışmaları kapsamında Karadeniz şehirlerini ziyaret eden Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral AkşenerTrabzon'da miting yaptı. 

Meral Akşener'in mitingi Ortahisar ilçesi Meydan Parkı Atatürk Alanı'nda saat 14.00'te başladı.

Meral Akşener'in açıklamaları şu şekilde: 

"24 Haziran’da niçin apar topar seçim yapıldığından bizim bilgimiz yok. Kendileri karar verdi şimdi pişman oldular. Mızıkçı bunlar. 24 Haziranda Türkiye’nin ya şu andaki sisteminin devam etmesinden yana ya da bu sistemin değişmesinden yana karar vereceksiniz. Ya kendi çocuklarınızın AK Parti’den kağıt götürmeden uzman çavuş bile olamadığı bir düzene ya da bu düzeni değiştirmeye karar vereceksiniz.

Ya nüfus cüzdanınızın ağada, paşada, reiste olduğu bir düzene ya da ‘haşa’ Sayın Erdoğan’ı Peygamber efendimizle eş tutanlar Allah’ın sıfatlarını taşıdığını iddia edenlere dur diyeceksiniz yada bu devran böyle devam eder diyeceksiniz.

Trabzon’un en büyük sorunu işsizlik. Özellikle genç işsizliği. Bir tarafta AK Parti teşkilatlarından kağıt götürüp ballı maaşlara kavuşanlar, bir taraftan vali yanında, kaymakam yanında, belediye başkanının ve rektörün yanında 1 ay çalışıp sonra memurlar kanununun en ballı maaşlarıyla taltif edilenler diğer taraftan sizin çocuklarını gibi KPSS sınavlarında sorular çalınarak hakkı yenilen çocukların yanında olacaksınız. Ben biliyorum ki Trabzonlular o haksızlığa son verecekler ve 24 Haziran’da bu düzenin değiştiğine karar verecekler.


453 milyar dolar borç alındı, 70 milyar dolara fabrikalar satıldı. Arkasından 16 yılda 2 trilyon dolar hepinizin cebinden çıkan vergilerle para toplandı. 16 yılda 2 buçuk trilyonluk Türkiye’nin kaynağı oldu. Bu parayla çocuklarınıza iş bulmak için fabrikalar açıldı mı? Bu 2 buçuk trilyon dolarla köprü yapıldı diye övünüyorlar ama köprünün sahibi yandaş müteahhit. Şehir hastaneleri yaptık diye övünüyorlar ama şehir hastanelerinin sahibi yandaş müteahhit. Bir düşün Trabzonlu, ihalelerde insanın ihale birimi olarak kabul edildiği bir dönem yaşadınız mı? Yaşamadınız. Sayın Erdoğan geçen gün TV’de diyor ki, “İnşallah şehir hastanelerindeki müşteri artacak.” Size soruyorum müşteri kim ? Hastalar. Şehir hastalarına yandaş müteahhitte yüzde 70 yatak kapasitesini garanti ettiler. Yüzde 70 hasta ve yemek garantisi verdiler. Köprüler, havaalanlarının hiçbiri milletin değil, bizim değil. Hepsi yandaş müteahhittin cebine para koymak için yapılan işler.

Önce çılgın proje dediler, ben bir soru sordum ve dut yemiş bülbüle döndüler. Trabzonlular cin gibidir, İstanbul’da en başarılı insanlardır, Türkiye’nin her yerinde ekmeğini taştan çıkaran insanlardır. Trabzon’un ferasetine sesleniyorum; 65 milyar dolar Kanal İstanbul için bulunması gereken para. Sorum ise şu; 65 milyar dolar yatıracaksın, Türkiye’nin her yerindeki gençler, Trabzonlular, atanamayan öğretmenler, sağlıkçılar, 3600 ek göstergesi hallolamamış polisler, çalışan, çalışmayan herkese bu yatırımdan kaç lira geri ödenecek?  Türkiye’ye hangi gelir sağlanacak sorusunu sordum, dut yemiş bülbül oldular. Onun yerine bir büyük çılgın proje diye Millet Kıraathanesi açıyor. Millet Kıraathanesinde 1 orta 1 sade kahve bedavaymış. 16 yıldır iktidardasınız, millete dokunan proje yapmanız lazım. 16 yıldır devir daim aynı şeyleri söylediniz. Bu parayla sadece bölünmüş yol yapıldı.

Akşener, bu sırada mitingde ön sıralarda kendisini izleyen Ceren isimli kadından çantasındaki parasını göstermesini istedi. Kadının çantasında para olmadığını söylemesi üzerine Akşener diğer vatandaşlara ceplerindeki parayı sordu. Birkaç kişiden de 'param yok' yantını aldıktan sonra Akşener, "

Ceren gibiler, Ali, Fatma, Ayşe gibiler her biri vatan çocuğu ama ceplerinde para yok. Ama bakan çocuklarının neleri var. Şimdi bir bakan oğluna soruyor oğlum nerdesin diye, evdeyim baba diyor. Cevap ise ş hangi evdesin oğlum? O da diyor ki rezidanstayım baba. Rezidansların normal dairelerinin aylık kirası 20 bin lira. Babası evde para var mı diye sorunca oğlu yok baba azıcık bir şey diyor. Bakan ne kadar var diye sorunca oğlu 2 buçuk trilyon diyor. 2 buçuk trilyoncuk para.  Cerenin cebinde para yok, bir baltaya sap olamamış bakanın çocuğunun cebinde 2 buçuk trilyon var. Bu arada bakan çocuğunun rezidansında bir de para sayma makinesi var. Ama onlar bakan çocuğu kardeşim, o kadar para sayılırken parmak uçları su toplar, tabi ki para sayma makinesi evinde olacak. Bir tarafta bakan çocukları, bir tarafta vatan çocukları.  Biz vatan çocuklarının yanındayız. Devletin görevi gence iş vermektir. Bu gençlerin boynunu ana babasının yanında dik tutmak zorundayız.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap