SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Çömlekçi'den sonra Beşikdüzü'nde büyük şok! İptal üstüne iptal...

Çömlekçi'den sonra Beşikdüzü'nde büyük şok! İptal üstüne iptal...

Karadeniz Özel

09 Temmuz 2019 Salı - 09:09




TOKİ’nin daralttığı Çömlekçi Kentsel Dönüşümünün ardından Beşikdüzü’de harekete geçti.





Karadeniz Gazete / Meryem AKGÜN // Trabzon’da kanayan yara kentsel dönüşümlerde önce vizyon proje Çömlekçi Kentsel Dönüşümü daraltılmıştı şimdi de Beşikdüzü Belediyesi ilçedeki kentsel dönüşümün iptali için konuyu Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisine taşıdı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayının ilk oturumunu gerçekleştirdi. Toplantıda dikkat çeken madde Beşikdüzü Kentsel Dönüşümünün iptalinin İmar Komisyonuna havale edilmesi oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, “1. etaba başlanıldığı için herhangi bir iptal söz konusu değil fakat 2., 3. ve 4. etabın iptali için konuyu Büyükşehir Belediye Meclisine taşıdık. Daha önce gündeme yansıyan Arap yatırımcı da 1. etabın içindedir. O konuyla ilgili yargı süreci devam ettiğinden konuşmam doğru olmaz” dedi. Arap yatırımcı olayı ise geçmiş dönem belediye başkanının kamuya ait alanları mevzuata aykırı bir şekilde Arap yatırımcıya satmasından kaynaklı yaşanan hukuki süreci ifade ediyor. Başkan Uzun, kendisinden önceki belediye başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’nun dönemini ise ‘haksızlık, hukuksuzluk’ olarak tasvir etti. 

MÜBAŞİR İSMİMİZİ SAYSIN İSTEMEM

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bir diğer önemli konusu ise Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğinde görevden alınan Mustafa Akkaya yerine Ahmet Adanur’un atanması oldu. Gündem maddelerinden ‘Vakıflar ve Meslek odaları ile ortak hizmet projeleri geliştirmek ve uygulamak için Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na yetki verilmesi’ ise meclisi hareketlendiren bir diğer madde oldu. Yetki için meclis kararı alınmasına itiraz eden İYİ Parti Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, “Başkanın mevzuat gereği zaten yetkisi var. Bunun için neden meclis kararı alıyoruz? İşin içinde vakıflar olunca rahatsızlık duyuyorum. Yarın bir gün mübaşir, Murat Zorluoğlu ile 70 tane meclis üyesinin ismini saysın istemem” dedi. 

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap