SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Çömlekçi'de oteller bölgesinin yıkımına başlandı

Çömlekçi'de oteller bölgesinin yıkımına başlandı

14 Haziran 2021 Pazartesi - 12:26




Trabzon halkının uzun zamandır yapılmasını beklediği Çömlekçi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Çömlekçi’de 2’nci etap kapsamında otellerin olduğu bölgede yıkımlara başlanırken, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da çalışmaları yerinde inceledi.





Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin 2’inci etap yıkım çalışmalarını yerinde inceledi. Ardından 1’inci etabın inşaat çalışmalarını da inceleyen Başkan Zorluoğlu’na, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Başkan Danışmanı Mehmet Karaoğlu ve ilgili daire başkanları eşlik etti. 

SON 2 YILDA BÜYÜK MESAFE KATEDİLDİ 

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu. Bugün Trabzon’da tarihi bir anı daha yaşadıklarını belirten Başkan Zorluoğlu, “Sosyal etkileri bakımından çok önemli bir alandayız. Çömlekçi, Trabzon’umuzun kadim bir mahallesi. Bu şehir burada çömlekçi dükkanlarının çok yoğun olduğu zamanları da yaşadı. Fakat daha sonra bir takım sebeplerle burası eskidi ve yapı stoğu itibarıyla da bütünüyle yenilenmesi gereken, sosyal dokusu itibarıyla da dönüşmesi gereken bir alan haline geldi. Buranın geçmişi 2010 yıllarının başlarına dayanır. Kararlar alındı. Özellikle son 2 yıl içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımız, Çevre ve Şehircilik Bakanımız, TOKİ Başkanımız, Milletvekillerimiz ile İl Başkanlığımız çok ciddi bir irade gösterdi ve büyük mesafe katedildi” dedi.  

HAK SAHİPLERİNİN PARALARI ÖDENDİ

Çömlekçi Projesi’nin 2 etaptan oluştuğunu da ifade eden Başkan Zorluoğlu, “Şehrin doğusundaki 2.3 hektarlık alanda, 1’inci etabın geçtiğimiz yıl projesi bitti ihalesi yapıldı ve yüklenicisi işe başladı. Temel seviyesine de gelindi. Şimdi de 2’nci etaba başladık. 1’inci etaba göre daha geniş bir alan ve burada özellikle Trabzon’da önem arz eden oteller bölgesinin yıkımına hafta sonu itibarıyla başlamış olduk. Burada yaklaşık 51 parsel var. Altmışa yakın bina kamulaştırıldı. Hak sahiplerinin paraları ödendi ve boşaltıldı. Güneye doğru da devam edecek ve bu alanı bütünüyle yıkıp, buranın da bir taraftan hazırlanan projesini tamamlayarak yeni halini inşa etmeye başlayacağız” diye konuştu. 

2023’ÜN SONUNDA BAMBAŞKA BİR ÇÖMLEKÇİ’Yİ YAŞAYACAĞIZ

Çömlekçi’de mahalle dokusunu yaşatmak istediklerini de dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Burada bir taraftan mahalle dokusunu yaşatmak bir taraftan da tescilli yapıları koruyarak bölgeye ayrı bir değer katılmasını sağlamak istiyoruz. Hem Trabzon’un ticaretine hem de bu tarihi Çömlekçi Mahallesi’nin tekrar oluşmasına zemin olacak çok önemli bir projeyi hayata geçireceğiz. İnşallah 2023’ün sonuna geldiğimizde burada bambaşka bir Çömlekçi’yi yaşayacağız. Bu önemli çalışma Trabzon’umuz için hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.  

İSİM DEĞİŞİKLİĞİNİN GEREKLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM

Basında ve sosyal medyada Çömlekçi Mahallesi’nin isminin değiştirilmesi yönündeki tartışmalarla ilgili sorulan soruyu da cevaplayan Başkan Zorluoğlu, “Esasında burası ismini öyle boş yere almış bir yer değil. Çömlek işi yapanların bulunduğu bir mahalleydi. Bence gayet hoş. Kadim bir mahalle ve hep Çömlekçi Mahallesi olarak bilinir. Dolayısıyla buranın isminin değişmesinin çok da gerekli olduğunu ben şahsen düşünmüyorum” şeklinde konuştu.  

MUMCU: TRABZON’UMUZA DEĞER KATACAK 

İncelemelere katılan AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu ise, “Trabzon’un artık kanayan yarası haline gelmiş, fiziki yıkımından çok sosyal etkileri bakımından çok önem arz eden, halkımızın beklediği Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2’nci etabının yıkımında bulunmaktayız. Trabzon’un ve şehir merkezinin güzelleşmesi açısından baktığımızdan Trabzon’umuza değer katacak çok önemli bir proje. Bu projede emeği geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız başta olmak üzere Trabzon Büyükşehir Belediyemize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Burada irade gösterip projeyi hayata geçirme noktasında gayretleri bulunan Büyükşehir Belediye Başkanımıza da teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap