SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Çocuklarım ölüme gidiyor!

Çocuklarım ölüme gidiyor!

23 Kasım 2017 Perşembe - 15:07




Beşikdüzü’ndeki sel felaketinin ardından 7 kişilik Günaçtı ailesi her an çökme riski taşıyan evlerinde pamuk ipliğine bağlı yaşıyor. Mustafa Günaçtı,





ÖLÜME TERK EDİLDİK

■ Trabzon Beşikdüzü’nde 2016 yılında yaşanan sel felaketi sonrası 7 kişilik Günaçtı ailesi zor günler yaşıyor. Felaketten etkilenen hasarlı evlerinde maddi imkansızlıklar nedeniyle yaşamak zorunda olan aile yetkililerden kendilerine yardım eli uzatmalarını istiyor. Evin babası Mustafa Günaçtı, okula giden 5 evladı için endişe duyduğunu dile getirerek “Ölüme terk edildik” dedi.

KREDİYİ NASIL ÖDEYELİM?

■ Mustafa Günaçtı, heyelan riskine karşı evlerinin boşaltılma kararı olduğunu belirterek, “Burada durmamız imkansız. Evimizin yukarısında araba büyüklüğünde kaya var. Evin üstüne gelmesi an meselesi. Gece sabaha kadar nöbet tutuyoruz. Devlet bize sözde ev verdi ama 18 yıl geri ödemeli. Biz zaten yeşil kartla idare ediyoruz. Krediyi nasıl ödeyelim?” siteminde bulundu.

DEVLET SAHİP ÇIKSIN


■ Günaçtı, “Durumu olmayan kişiler ölüme mi terk ediliyor? Bize sahip çıksınlar. Çocuklarım her gün yıkık köprüden okula gidiyor. Sosyal Hizmetler 700 TL kadar yardım ediyor. Bu para da kesilecek. Yetkili bir kurum bize yardım etmek yerine ‘Çocuklar çalışsın, evin kirasını ödesin’ diyor. Devlet sahip çıkmadığı için çocuklarımı ölüme götürüyorum. Ne olur sesimi duyun” sözleriyle yürek dağladı. 

Meryem Akgün

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap