SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Çocuklar korunma altına alınmalı!

Çocuklar korunma altına alınmalı!

15 Mayıs 2018 Salı - 09:33








Futbol harici amatör spor branşlarına ilgi ve desteğin olmaması sporu her geçen gün geriye attığının altını çizen boks milli takımlar antrenörleri Turgut Dereköylü ve Davut Çınarlar, “Gençlerin spora devam edebilmeleri için gelecek kaygılarını hafifletici bir destek verilmediğinden sporcular ve aileleri sporu angarya bir iş olarak görüyorlar “ dediler.

GENÇLER ARTIK HEDEFSİZ

Trabzon ve Türk boks tarihinde önemli işlere imza atan milli takım antrenörleri Turgut Dereköylü ve Davut Çınarlar’dan dikkat çeken açıklamalar. Türkiye Şampiyonası’nda 18 sıkletin 16’ında Trabzonlu sporcuların final oynadığına dikkat çeken milli antrenörler, “Başarı isteniliyorsa bu çocuklar korunma altına alınmalılar. Aksi takdirde geçmişi bırakın bu günleri dahi mumla arar hale geleceğiz. Gençlerin bir hedefi yok. Belli bir noktadan sonra gençlik kaybolup gidiyor” dediler.

HALİ UMUDUMUZ VAR

Gençliğin uyuşturucu müptelası olduğuna vurgu yapan Boks milli takım antrenörlerinin açıklamaları şu şekilde: “Türkiye Şampiyonası’nda 18 sıklet var. Trabzon olarak 16 tane final oynadık. 9 şampiyon elde ettik. 2 sıklette de Trabzonlu sporcular karşı karşıya geldi. Bu da demek ki hala bir umut var. Tüm olumsuzluklara rağmen böyle bir potansiyelimizi var. Ancak ilgisizlik boksu da diğer branşları da bitme noktasına itiyor.


MADDİYAT ÖNEMLİ

Geçen yıl üst miniklerde derece yapan sporcuların çoğunluğu Trabzonlu sporcular. Bu çocukların korunmaya, maddi desteğe ihtiyacı var. Bizim yaptığımız çalışmalar yeterli değil. Yurt dışı maçları yapıp gençleri ileriye taşımamız tecrübe kazandırmamız gerekiyor. Boksta gelişmiş olan ülkelerle hazırlık maçları düzenlemek gerekiyor. Bu da maddiyattan geçiyor.

REKLAM YAPIYORLAR

Zenginler amatör branşa yönelmiyor. Trabzonspor şu ana kadar iyi yönetilmediği için kafasını kaldırıp amatörde nelerin olduğunu bakmadılar. Amatörü dışladılar. İyi yönetilse Trabzonspor’un çatısı altında Trabzon’un bütün branşları hayli hayli kalkınabilir.  Siyasilerin ise işi gücü reklam. Yaptıkları tek şey salonlarımıza gelip poz verip bizden destek istiyorlar. Daha sonra telefonlarına bakmıyorlar. Oysa ki biz siyasetçilerden iş ya da ihale talep etmiyoruz. Sadece kendi memleketlerinin çocuklarına hizmet etmelerini bekliyoruz Türkiye’nin en büyük şansı spor yapmış bir Cumhurbaşkanımız var. Ancak Cumhurbaşkanımız hepsine yetişemiyor. Görev verdikleri de onun izinden gitmiyor.

Sporun geleceği tehlike altında


Ülkede sporun geleceği tehlike altında olduğuna dikkat çeken milli antrenörler, “Devlet Amatör Spor Kulüplerine yapılan yardımları şirketlerin gelir vergilerinden düşüyor olmasına karşın zengin iş adamları kulüplere yardım yapmaktan kaçınıyor. Sadece Hekimoğlu ailesi yapıyor. Takdir edilmesi gerekir. İş adamlarının amacı Trabzonspor yöneticisi olmak. Çünkü futbolun hem reklamı çok büyük hem de rantı. Spor erbabına değil iş adamlarına emanet edilmiş. Ünal Kahraman’ın dediği gibi ‘Bir adam baraj yapıyor, inşaat yapıyor. Benim işiminiz başına geliyor. Ben çekirdekten gelmeme rağmen, benim işimin başına geliyor, işi bana öğretmeye kalkıyor” bu söz her şeyi açıklıyor aslında.

Rant ve reklam için değil katkı verecekler olmalı

Şampiyonalarda sıkletlerin üçte ikisini Trabzon oynamasına karşın bu çocukları yukarıya taşıyacak bir isim yok. Halbuki 100 tane isim sayabilirim. Bütün imkanları olanakları kendi çabalarımızla halletme çalışıyoruz.  Kulüp Başkanımız Mustafa Kuk, Yöneticimiz Kamuran Çalış, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, dışında bir de Amatörün sevilen ismi, her kulübe el atmış isim olan Ahmet Akyüz ağabeyimiz var. Trabzonspor’da olacaksa böyle isimler olmalı. Rant veya reklam peşinde koşacaklar değil. Emek verecek katkı yapacak isimler yer almalı.

Cefasını biz çekiyoruz sefasını onlar sürüyor

Sporcularımızı belli bir notaya kadar taşıdıktan sonra elimizden kayıp gidiyorlar. Fenerbahçe, Bursa, Kocaeli gibi bazı kulüpler boksörleri maaşa bağlıyorlar. Bizimi küçük yaşlarda alıp yetiştirdiğimiz yıllarımız verdiğimiz çocuklar belli bir noktaya geldikten sonra bu kulüplere transfer oluyor. Çünkü bizimi maaş verecek gücümüz yok. Ancak bu kulüpler bu işleri bizden çok daha iyi yapıyor. Bizim yetiştirip büyüttüğümüz çocuklar Trabzon veya Trabzonspor adına değil de Fenerbahçe Kocaeli, Bursa gibi kulüpler adına başarıları elde etmiş oluyor. Yani cefasını biz çekiyoruz, sefasını başkaları sürüyor.


Sadece futbola destek veriyorlar

Amatör kulübüz. Amatör sporla ilgileniyoruz. Trabzon’da ASKF diye bir birim var. Üye olmak için başvuru yaptığımızda para istediler. Amatör kulüpler olarak zaten bizim desteğe ihtiyacımız var. Üyeliğe vereceğimiz ücreti sporcularımıza hazırlık maçı yaptırarak hizmet ederiz. ASKF projeler yapıyor ama sadece amatör futbola yönelik, o projelerde göz boyayıcı temele inmeyen reklam endeksli işler. Bir Yavuz Selim Sahası tutturmuş gidiyorlar Yavuz Selim Sahasının orada kalmasını bizde isteriz ama merkezde salon sporlarının antrenman yapabileceği düzgün salonlar yok bunu hiç basında ve kamuoyunda dinlendirmiyorlar  Amatörün ismi kullanılıyor ama sadece futbol destek oluyor. Futbolu biz de seviyoruz ama tüm amatör sporculara değer ve destek verilmesi gerekiyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap