SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Cihat Yaycı 'İsrail Saldırıyı Fırsata Çevirmiştir'

Cihat Yaycı 'İsrail Saldırıyı Fırsata Çevirmiştir'

12 Şubat 2024 Pazartesi - 09:50




Emekli Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, KTÜ TV’ye misafir oldu. Bölge hakkında kritik bilgiler verdi.





Emekli Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, KTÜ TV’ye Çarpıcı Tespitlerde Bulundu

ABD VE RUSYA; UKRAYNA’DA DÜŞMAN, SURİYE’DE KARDEŞTİR!

KTÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü Radyo/TV Birimi tarafından hazırlanan “Gündem Özel” programına konuk olan Emekli Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, Türkiye’yi yakından ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu.

Emekli Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü Radyo/TV Birimi tarafından hazırlanan “Gündem Özel” programının konuğu oldu. Programda “Ortadoğu, PKK Terörü, Doğu Akdeniz, Gazze'de Yaşanan Gelişmeler ve Türkiye'yi Bekleyen Olası Tehlikeler” başlığı ekseninde birçok konuda önemli açıklamada bulunan Emekli Tümamiral Doç. Dr. Yaycı, “Rusya-ABD” ilişkisine dikkat çekerek önemli uyarılarda bulundu.

İSRAİL SALDIRIYI “FIRSATA” ÇEVİRMİŞTİR

Öncelikle İsrail’in Filistin’de uyguladığı soykırımı değerlendiren Emekli Tümamiral Doç. Dr. Yaycı, “Özellikle altını çizerek söylüyorum; bu bir katliam değil, soykırımdır. Filistin’de, katliamdan çok öte bir insanlık suçu işlenmektedir. Samimiyetle söylüyorum; içtenlikle direnç gösteren ve tepki gösteren devlet Türkiye Cumhuriyeti Devleti, millet de Türk milletidir. Bu bakımdan bu korkunç soykırım sadece bölgeyle sınırlı değil. Hamas’ın, Gazze’den İsrail’e saldırması ve sonrasında gelişen olaylar aslında İsrail’in genişlemesine ve Ortadoğu’nun yeniden şekillenmesine bir zemin oluşturmuştur. İsrail bunu bir fırsat olarak görmüştür.” dedi.

SURİYE’DEKİ İSRAİL TEHLİKESİNE DİKKAT ÇEKTİ

İsrail ve ABD’nin, Suriye üzerindeki etkisine dikkat çeken Emekli Tümamiral Doç. Dr. Yaycı, “Suriye’de 1/3’ten daha fazla bir alanda, PKK/YPG yani ABD-İsrail hâkim… Şimdi altta, alttaki koridorda bir boşluk var ve koridorun ortasında Amerika’nın kontrol ettiği bir alan var. Şimdi en büyük tehlike şu; ‘Suriye’den bana saldırıyorlar!’ deyip İsrail’in Suriye’ye girmesi ve ‘Burada İran destekli birlikler var ve ben onlarla mücadele ediyorum.’ diyerek Amerika’nın, PKK/YPG ile aşağıya doğru inmesi ve bu koridorun birleşmesi neticesinde İsrail, Türkiye’ye komşu olur.” ifadelerini kullandı.

“AVRUPA BİRLİĞİ VE RUSYA SAVAŞI ÇIKMAZ”

“Olası Avrupa Birliği-Rusya savaşında, Türkiye’nin rolü ne olur?” sorusunu da yanıtlayan Emekli Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, “Avrupa Birliği ve Rusya savaşı çıkmaz… Ama Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği’ne Avrupa’ya kendi varlığını hissettirmek için bence güzel bir kurgu oluşturdu. Rusya’yı öcüleştirdi, Ukrayna‘yı işgali için Rusya’yı teşvik etti. Bir şekilde bu bir danışıklı dövüştür. Çünkü Ukrayna’da Rusya’ya ateş püsküren Amerika Birleşik Devletleri, Suriye’de ‘kardeş kardeş’ Rusya ile geçiniyor ve yan yana duruyorlar. Onun için çok dikkat etmek lazım.” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap