SON DAKİKA



Haber > Trabzon > CHP Trabzon Milletvekili Adayı Suiçmez: Esnafımızın faiz borcu silinecek

CHP Trabzon Milletvekili Adayı Suiçmez: Esnafımızın faiz borcu silinecek

24 Nisan 2023 Pazartesi - 10:05




CHP Trabzon 1. Sıra Milletvekili adayı Sibel Suiçmez, Ticaret Bakanlığı, “Esnaf ve Ticaret Bakanlığı” olarak yeniden yapılandırılarak, faiz borçlarının silineceğini söyledi.





CHP Trabzon Milletvekili Adayı Av. Sibel Suiçmez, sıra mağazalarda vatandaş ve esnafla bir araya geldi. “İktidar olacağız” diyen Suiçmez, 15 mayısın ardından atılacak adımları sıralayarak şöyle konuştu: Ticaret Bakanlığı, “Esnaf ve Ticaret Bakanlığı” olarak yeniden yapılandırılacak. Esnafın sahipsiz olmadığını herkes görecek, sırtlarındaki yükü kaldıracağız. Esnafın pandemi döneminde ve depremden etkilendiği illerde bankalardan aldığı kredilerin faizleri, Bağ-Kur ve vergi borçlarının faizleri silinecek, anapara ise makul ölçülerde taksite bağlanacak. Bir kararname ile esnafın kira stopaj vergisi sıfırlanacak. Ekonomik ve Sosyal Konsey aktif hale getirilecek. Saraydaki, kurumlardaki çetelerin değil, işçi memur, çiftçi, sanayici ve esnafın gerçek sorunları akılcı doğru ve adil politikalarla çözülecek.”

YENİDEN TESİS EDECEĞİZ

“Devlet halk birlikteliğini yeniden tesis edebilmek en temel görevimizdir. Dayanışmacı ve paylaşımcı bir anlayışla ortaya koyduğumuz toplumsal ve ekolojik programlarla bugün AK Parti ve saray rejiminin neden olduğu sosyal, ekonomik ve kültürel krizleri aşacağız. Bu noktada toplumsal işleyişin önemli bir alanı olan muhtarlıklarımızla ilgili plan ve programlarımızı hazırladık. Muhtarlarımızın görev, yetki, sorumluluk ve sosyal haklarını kapsayan bütüncül bir kanunu olacak. Muhtar evi imar planlarında açıkça yer alacak. Muhtarlarımıza yardımcı bir büro personeli tahsis etme zorunluluğu getirilecek. Kaldırılan köy tüzel kişileri yeniden oluşturulacak. Bütçesi olmayan bir kamu alanı gerekli işlevlerini yerine getirmekte zorluklarla karşılaşır. Her muhtarlığın ayrı bir bütçesi olmalıdır.” 

Haber: Safiye SELÇUK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap