SON DAKİKA



Haber > Trabzon > CHP’li Meclis üyesinden Belediye şirket işçilerine destek çağrısı! “Acilen bir iyileştirme yapılması lazım”

CHP’li Meclis üyesinden Belediye şirket işçilerine destek çağrısı! “Acilen bir iyileştirme yapılması lazım”

24 Temmuz 2023 Pazartesi - 09:40




CHP’li Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu, Belediye şirket işçilerine destek çağrısı yaptı. “Acilen bir iyileştirme yapılması lazım”





Trabzon’da Ortahisar Belediye CHP’li Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu, Orbel işçilerinin maaşlarının acilen iyileştirilmesi gerektiğini söyleyerek destek çağrısı yaptı.

Zorlu, “Memur 6 ayda bir zam alırken belediye şirketi işçileri yılda bir kez o da asgari ücret seviyesine düşen ücretle geçinemez.” dedi.

Zorlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“ORBEL İŞÇİSİNE DESTEK ZAMANI

2023 yılı başında Ortahisar Orbel işçi maaşları için büyük mücadele vermiş ve sonunda kötünün iyisi bir anlaşma ile 13 bin 500 TL ay/ maaş işçi kardeşlerimiz alabilmişti.


6 ay dolmadan ülkemizde yaşanan büyük ekonomik buhran sonucu Orbel işçi maaşları vergi nedeniyle 12 bin tl civarına düşmüş durumda.

Türkiye'de şuan Orbel işçisinden daha az maaş alan bir belediye işçisi yok.
Aşağıda iki örnek veriyorum.

Aynı konumda Çanakkale Evşere Belediyesi şirket işçisi temmuz ayı hak iş ile belediye arasında yapılan sözleşme ile 21 Bin TL, Eceabat belediyesi işçisi ise yine temmuz da 24 Bin TL sözleşme ile ücret almaktadırlar… Bu örnekleri çoğaltmak mümkün.

Sn. Ahmet Metin Genç'ten beklenti şehrimiz de 10 Bin TL den ucuz kiralık ev bulmak imkansızken, evli ve çocuk sahibi bir işçinin geçinmesi imkansız hale geldiğini farkedip gereğini yapmasıdır.

Ek protokolle seyyanen en az 5 Bin TL vererek işçilerin nefes almasını sağlamalıdır. Bu da yılbaşında yeni sözleşmeye kadar olmalı.
Memur 6 ayda bir zam alırken belediye şirketi işçileri yılda bir kez o da asgari ücret seviyesine düşen ücretle geçinemez.


Sn. Metin Genç çalışan işçilerimizi görmezden gelmeyi bırakmanız gerekiyor. Unutmayın pandemide bizler evde iken sosyal yardım dağıtan, temizlik hizmeti veren bu kardeşlerimizdi.

Acilen bir iyileştirme yapmanız gerek.

Büyükşehir Belediyesi gibi davranmak bizim Ortahisar belediyemize yakışmıyor.

Adaletinizi bekliyoruz.”

chpli-meclis-uyesinden-belediye-sirket-iscilerine-destek-cagrisi-acilen-bir-iyilestirme-yapilmasi-lazim.jpg


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap