SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Çamburnu'nda sözleşmeli talan

Çamburnu'nda sözleşmeli talan

Karadeniz Özel

26 Mart 2019 Salı - 10:20




Çamburnu katı atık depolama sahasında resmen arazi işgali var. Önce izinsiz araziye girilerek ağaç kesildi. Sonra çöp tesisinin kapanacağı sözüyle çevrenin korunacağı sözleşme hazırlandı.





Karadeniz Gazete / Özel / Fatih Saygın // 

Trabzon’un Sürmene ilçesine bağlı Kutlular Mahallesi’ndeki Çamburnu Katı Atık Depolama Sahası’nda şimdi de arazi işgali skandalı yaşanıyor. Çöp tesisi sınırındaki arazisine izinsiz girilen Nihat Salihoğlu, “Haberi alınca Jandarma’ya başvurdum. TRABRİKAB yetkilileri arazinin benim olduğunu bilmediklerini söylediler. Buna da inanmadık orada benim çaylığım var. Anlaşmak istemedik, mahkemeye gideceğimizi söyledik” dedi.





‘KAPATMAK İÇİN GEREKLİ’ DENDİ

Daha sonra davet üzerine Vali İsmail Ustaoğlu’yla görüştüğünü kaydeden Salihoğlu, “Vali bey bize oranın çöp tesisini kapatmak için kendilerine lazım olduklarını söyledi. Ben de gerçekten çöp tesisi kapatılmak için gerekiyorsa diğer varislerle görüşüp kararımızı veririz dedim. Sözleşmeyle durumun resmileşmesini talep ettim. Avukatımızla çevrenin korunacağı 2 dönüm için geçerli 2 yıllık bir kiralama sözleşmesi hazırladık ve imzaladık” diye konuştu.

‘ODUN VERELİM’ TEKLİFİ




Sözleşme imzaladıktan sonra işim sebebiyle döndüğüm İstanbul’da 10 gün sonra arazideki ağaçların kesildiği ve alanın talan edildiği haberini aldım. Trabzon’a geldiğimde sanki hiç sözleşme yapmamışız gibi arazimin perişan edildiğini gördüm. TRABRİKAB yetkilileri bana dalga geçer gibi “Buradan ne kadar ağaç kestiysek sana odun verelim” dediler. Ben odunun peşinde miyim? Vali beyle yaptığımız sözleşmeye inandık. Kandırıldık. Kira sözleşmesini feshetmeye karar verdik” ifadelerini kullandı.


 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap