SON DAKİKA



Haber > Trabzon > C-18 yasal değil!

C-18 yasal değil!

10 Ocak 2018 Çarşamba - 13:10








Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Doc. Dr. Recep Nişancı son günlerde yazılı basında sıkça yer alan C-18 uygulaması ilgili açıklamalarda bulundu.

Nişancı, mesleki bir sorumluluk olması nedeniyle açıklamaya gerek duyduklarını belirterek, “Öncelikle şunu ifade etmek gerekir ki, mevcut kanunlarımızda, kentsel yaşam alanlarının ve fonksiyonların belirlendiği uygulama imar planlarının, uygulamaya/hayata geçirilmesinin en adil mekanizmalarından biri imar kanunu gereği uygulanan arsa ve arazi düzenlemesidir. Arsa ve arazi düzenlemesi imar kanununun 18. maddesinde yer almaktadır. Yasanın temel amacı, uygulama alanında, düzenleme sınırı içinde olan kadastral parsellerden, imar planında (Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim kurumları, yol, otoyol hariç erişme kontrolünün uygulandığı yol, su yolu, meydan, park, otopark, çocuk bahçesi, yeşil saha, ibadet yeri ve karakol gibi) umumı hizmetlere ayrılan alanlar için eşit oranda, yüzde 40’ı geçmemek şartı ile bir kesinti yapılması ve tüm parsel sahiplerine mümkün olduğunca kadastral parsellerinin olduğu yerden, bunun mümkün olmaması halinde en yakın ve eşdeğer bir imar parseli verilmesi uygulamasıdır. Basında sıkça geçen C-18 uygulaması diye bir uygulama ise yasalarımızda mevcut değildir.

Söz konusu 'C-18' uygulaması, ıslah imar planı uygulamasındaki '10-c' uygulaması ile karıştırıldığından böyle bir tanımlama ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla yapılan uygulama 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 18. Madde arsa ve arazi düzenlemesi uygulamasıdır. Tüm karar aşamalarının belediye organlarınca alındığı, bu uygulama, Harita ve Kadastro Mühendisleri tarafından gerçekleştirilir. Ayrıca 18. madde uygulaması ile ilgili TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri odası Trabzon Şubesi her zaman vatandaşların yetkililerin talep etmesi halinde gerekli bilgilendirmeyi yapmaktadır" ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap