SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Bunun adı resmen skandal! TİSKİ’den ne çalışana, ne memura! Bu mobbing vatandaşa!

Bunun adı resmen skandal! TİSKİ’den ne çalışana, ne memura! Bu mobbing vatandaşa!

Karadeniz Özel

27 Ocak 2023 Cuma - 10:37




CHP’li Zorlu, TİSKİ’nin yaptığı iş nedeniyle kuruma su borcu olan müteahhitten borcu tahsil edemeyince, borcu bulunmayan evin suyunu kestiğini iddia etti.





Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TİSKİ) ile ilgili skandal iddia…

CHP’li Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu, Trabzon’da bir müteahhittin yaptığı işten dolayı su borcu olduğunu, bu borca karşılık TİSKİ’nin iş yerinin veya mevcut faturaya bir yaptırım uygulamayarak şahsın evinin sularını kestiğini öne sürdü. Zorlu süreci ‘mobbing’ olarak yorumlayarak şöyle devam etti: Bir müteahhit arkadaş 2020 yılında bir okul inşaatı yapıyor. Burada inşaat esnasında bir su çıkıyor ve bu su ile birlikte inşaatını yapıyor. Normalde yaptığı imalatın bir su bedeli vardır bunu da TİSKİ’ye ödemek zorundadır. Yani, ‘ben su buldum, bunu kullanayım’ diyemezsin. Kanunen vatandaş haksız ama… 2020 de okul açılıyor. 6 ay sonra TİSKİ gidiyor okulun kullandığı su sayacını faturalandırıp ‘bunu ödemedin’ diye müteahhitte bir ceza vuruyor. Buraya kadar her şey normal.”

“BENİM İŞ YERİMDE…”

“Daha sonra iş yargıya taşınıyor. İşin ilginç noktası ise şurası; yargıda olan bu durum nedeniyle tahsilat yapılamadığından TİSKİ gidiyor vatandaşın 2 Nolu Beşirli Mahallesi’ndeki evine borcu olmamasına rağmen su saatini söküyor. Borcu olmadığı hatta faturasının günü gelmeden faturasını ödediği halde… Evde çoluk çocuk var. Yargıda olan bir konudan dolayı sen gidip vatandaşın suyunu kapatıyorsun. Vatandaşa mobbing uyguluyorsun… Örneğin benim iş yerinde su borcum, sen gidip borcum olmayan evimin suyunu kesiyorsun.”

“TEKATAŞ’I ARADIM” 

Konuya ilişkin olarak TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’ı aradım. Kendisine aynen böyle bir sorun olduğunu kendisine aktardım. Kendisi bana, ‘Bu konuyu hatırlıyorum. Vali beyin de bundan haberi var’ dedi. Bende kendisine böyle bir uygulamanın yapılmasının kanunsuzluk olduğunu söyledim. Sayın Tekataş yine, ‘Biz beklemek zorunda değiliz. Kanunen haklarımız var’ dedi. Bunun insan haklarına aykırı olduğunu ifade ettim. Bu nereden baksan hukuksuzluk, kanunsuzluktur” dedi. 

İŞTE MAHKEMELİK OLAN O FATURA

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap