SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Bu sorumluluğu kim taşıyacak?

Bu sorumluluğu kim taşıyacak?

Karadeniz Özel

25 Ekim 2019 Cuma - 14:52




Santa Vadisi’nde içme suyu çalışması sonrası bozulan yolun tehlike arz ettiği gerekçesiyle Maden Ortaokulu’na öğrenci taşıyan servisçiler, muhtarlar ve öğrenci velileri ortak eylem yaptı





// Karadeniz Özel // Fatih SAYGIN // Trabzon’un Yomra ilçesine bağlı Santa Vadisi’nde içme suyu çalışmaları sonrası yıkılan yolun yapılmaması üzerine muhtarlar, öğrenci servis şoförleri ve öğrenci velileri eylem yaparak basın açıklaması gerçekleştirdi. Yolun can tehlikesi oluşturduğu gerekçesiyle servisler 3 gün süreyle servis yapmama öğrenci velileri de 3 gün süreyle çocuklarını okula göndermeme kararı aldı. Basın açıklamasını okuyan İşhan Mahalle Muhtarı Hamza Bilgin, Yanbolu – Santa grup yolunda yapılan ‘Arsin İçme Suyu’ boru hattı çalışması sebebiyle yolun 7 km’lik kısmının kullanılamaz hale getirildiğini kaydederek araç kullanmanın tehlike arz ettiğini vurguladı.

3 GÜN TAŞIMA YOK

Ağustos ayında çalışmanın bitmesine rağmen geçen 2 aylık sürede yolun eski hale getirilmediğini kaydeden Muhtar Bilgin, “Meydana gelebilecek olan kazalardan acaba kimler sorumlu tutulacaktır? Arsin ve Yomra ilçelerinin 7 mahallesiyle, Gümüşhane’nin 1 merkez köyünden oluşan 22 öğrenci servisinin taşıdığı 243 öğrenci 23-24-25 Ekim için alınan 3 günlük eylem kararından dolayı servisler okullara öğrenci götürmeyeceklerdir. İlgili bütün kurumlara müracaatlar yapılmış olmasına rağmen ne yazık ki iyi yönde bir sonuç oluşmamıştır. Vatandaşlarımızın ve servis şoförlerinin artık dayanacak gücü kalmamıştır” dedi.

KAR YAĞINCA NE OLACAK

Öğrenci servis taşımacılığı yapan Coşkun Uzunoğlu, seslerini duyan olmadığını kaydederek “Yol araç sürmek için çok tehlikeli. Biz burada can taşıyoruz. Bir kaza meydana gelse bunun sorumluluğunu kim alır?” derken servisçilerden Bayram Tunalı da “Yolumuzda can tehlikesi oluşturacak yerler var.  Biz bu sorumluluğu taşıyamıyoruz. Üstlenecek biri varsa gelsin üstlensin biz devam edelim. Bu halde yolcu taşımaya müsait değilken kar yağdığında durum ne olacak” ifadelerini kullandı. Yolaç Mahallesi Muhtarı İdris Çil de “Biz 30 yıldır yolumuzun yapılmasını bekledik. Sonunda yolumuz yapıldı ama Tiski’nin çalışması sonrası yolumuz yıkıldı ve öylece bırakıldı. Gerekli müracaatları ilgili kurumlara yaptık. Fakat yapılma sözü verilmesine rağmen çalışma yapılmadı. Bu eylemi yapmamız zaruri hale geldi” diye konuştu.

Beğendim
9
Sevdim
1
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap