SON DAKİKA



Haber > Trabzon > BU SESE KULAK VERİN!

BU SESE KULAK VERİN!

27 Aralık 2017 Çarşamba - 13:07




Gençlerbirliği Antrenörü Halil Melek’ten açık çağrı...





Melek, “Tünel çalışmasından dolayı sahaya kaya düşüyor. Ancak kimse bir önlem almazken ortaya çıkan sorunu da çözmek için çalışma yapmıyor” dedi

Geçtiğimiz günlerde Trabzon’un Ortahisar ilçesi Esentepe Mahallesi’nde bulunan futbol sahasında oynanan Gençlerbirliği-Yolspor maçında yaşanan olaydan sonra Kırmızı-Siyahlı ekibin Antrenörü Halil Melek çağrıda bulundu. Karşılaşmanın 25. dakikasında stadın hemen üzerinde bulunan yamaçtan kopan tonlarca ağırlıktaki kaya parçalarının sahaya düşmesiyle büyük bir faciadan dönüldüğünü belirten Melek, hiçbir önlemin alınmamasına isyan etti.

Melek, “Her iki takıma geçmiş olsun diyorum. Hiçbir arkadaşımızın burnu kanamadı. Düşen kayalardan kaçan taraftar ve sporcular büyük bir facia atlattı. Bu durumu defalarca dile getirmemize rağmen hiç kimse önlem almadı. Sadece burası heyelan bölgesi burada müsabaka oynanmaz deniyor. Ancak bunu söylerken az aşağıda iki tane okul yapıldığını barolara inşaat alanı verildiği gözlerden kaçıyor” dedi.

Halk tepki gösteriyor

Belediye’nin bu bölgede bulunan yolu kapatmasına halkın tepki gösterdiğini belirten Melek, “Gelinen noktada bu bölgeye Ortahisar mı bakıyor Büyükşehir mi? Ona göre müdahale yapalım diyorlar. Yukarıdan aşağıya gelen 60-70 tane öğrenci var. Buradan okula gelip gidiyorlar. Belediye yolu kapatmasına rağmen kapıyı kırdılar.  Biz buradan aşağıya inemezsek öbür taraftan bir saatte okula gideceğiz. O zaman Belediye Başkanımız bize otobüs göndersin bizde çocuklarımızı otobüsle okula gönderelim” derken yolu kapattıkları demir kapıyı kırdılar” dedi.


Tünel çalışmasından kaynaklanıyor

Olayın yaşanmasının ardından hiç kimsenin buranın durumuyla ilgilenmediğini belirten Gençlerbirliği Antrenörü Halil Melek, “40 yıldır buradan bir kaya düşmedi. Ancak yapılan tünel çalışmasından dolayı atılan dinamitlerden kayaların yerinden oynamasına ve yuvarlanmasına neden oluyor. Bunu defalarca söyledik. Fakat hiçbir yetkili gelipte önlem almadı. Ne olursa olsun. Biran önce saha kapansın. Trabzon futboluna yön vermesin. Bu çocuklar nerede oynarsa oynasın mantığıyla hareket ediliyor” diye konuştu.

Bu sorunla ilgilenilmiyor

Biran önce sahanın temizlenmesi gerektiğini belirten Melek, “Sayın Valimiz, sayın Belediye Başkanımız biran önce buranın güncellenip yeniden yapılması gerektiğini ifade ettik. Bugüne kadar kimse gelmedi. Sadece buranın kime ait olduğunu öğrenmeye çalışıyorlar. Bir belediyenin buranın kime ait olduğunu bilmemesi olabilir mi? Bu sahanın Trabzon futboluna açılıp müsabaka oynanmasını bekliyoruz. En kısa sürede bu sorunun ortadan kaldırılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Murat SELİM


KaradenizGazete

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap