SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Bu dönem Yomra fark atacak

Bu dönem Yomra fark atacak

30 Mart 2019 Cumartesi - 10:17




AK Parti Yomra Belediye Başkan Adayı İbrahim Sağıroğlu, Taşdelen ve Gürsel mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi, pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimler için destek istedi. ” dedi.





AK Parti Yomra Belediye Başkan Adayı İbrahim Sağıroğlu, Taşdelen ve Gürsel mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi, pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimler için destek istedi. Son yıllarda Yomra’nın büyük bir gelişme kat ederek, devlet ve özel sektör yatırımları ile birlikte cazibe merkezi haline geldiğini belirten başkan adayı Sağıroğlu, “Ben belediye başkanı olduğumda ilçe nüfusumuz 8 binlerdeydi. Şu an bu nüfus 40 bini geçti” dedi.

Sağıroğlu, şöyle devam etti:

KURUMUN PARASI HEPİMİZİN




O zamanlarda belediyelerin asıl görevleri su akıtmak, yol açmak gibi basit görevlerdi. Ülkemiz iktidarımızla birlikte gelişme kat etti ve bu hizmetler artık belediyelerin asıl görevleri oldu. Artık vatandaşımız bizlerden güzellik projeleri istiyor. Biz ne dedik, altyapı olmadan üstyapının bir anlamı yok. Yap-yıklarla bir yere varamayız. Bu kurumların parası hepimizin. Her kuruşunda tüyü bitmemiş yetimin hakkı var.

İLÇEMİZE KAZANDIRAMADIK




Biz vatandaşımıza bu konuda hak veriyoruz, onlardan da bizim gibi düşünmelerini beklemiyoruz. Biz bunu kabul ediyoruz. İlçemize her türlü hizmeti yaptık ancak mega proje anlamında bir hizmeti buraya kazandıramadık. Bu dönem bizim güzellik, sosyal donatı alanlarını oluşturacağımız dönem olacak. Biz diyoruz ki; gelin bir dönem daha bize destek verin, eksiklerimizi giderelim. Mega projelerle Yomra’mızı taçlandırıp ilçenin değerine değer katalım.

Yomra’mızın yıllardır özlem duyduğu kent meydanı projesi ile bir ilke daha imza atılıyor. Belediyemizin öz kaynakları ile birlikte 15 milyon TL bedelle kamulaştırılarak bünyemize kazandırılan alanda vatandaşlarımızın kent meydanı ihtiyacı giderilecek. Kent meydanı projemizin içerisinde, 15 Temmuz Millet Kıraathanesi ve restoranının yanı sıra, otoparklar, işyerleri, saat kulesi ve sosyal alanlar bulunuyor. 

DOĞAL GAZ 2019 YILI İÇERİSİNDE YANACAK




Modern hayatın en önemli gerekliliklerinden biri olan doğal gaz da yeni dönemimizde Yomra ile buluşacak. 2019 yılında Kaşüstü Mahallesi başta olmak üzere, en kısa süre içerisinde mahallelerimizin tamamı doğal gaza kavuşacak.

OYMALI JANDARMA KARAKOLU HİZMETE AÇILDI




Oymalı Mahallesi’nde 1938 yılından 2007 yılına kadar bölgemizde faaliyet gösteren Oymalı Jandarma Karakolumuzu üstün gayretlerimiz ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun tensipleriyle birlikte yeniden ilçemize kazandırarak bölge halkının hizmetine sunduk.

GAMER MERKEZİ AÇILIYOR 

İlçemize 112 Acil Çağrı Merkezi ve Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) hizmet binasını kazandırdık. Yaklaşık 300 kişinin istihdam edileceği bu çağrı merkezinde güvenli ülke, güvenli toplum için etkin koordinasyon vizyonuyla hareket ediliyor. GAMER, acil durumlarda güvenlik hizmetlerinin etkin biçimde yürütülmesini amaçlıyor.




SOSYAL BELEDİYECİLİK 

* Yaşlılara sağlık hizmetine ulaşmalarında yardımcı olunacak.

* Yaşlılarımıza evde temizlik ve berber hizmetleri sağlanacak.

* Spora ve sanata dair kurslar açılacak.

* Bayanlar için dikiş-nakış atölyesi kurulacak.

*Üniversite ve lise öğrencilerine takviye kurslar açılacak.

* Organik dükkan ile köylüden alınıp tüketiciye satış yapılacak.

* Yomra elması üretimi ve satışı desteklenecek.

TOKİ KONUTLARIMIZ SATIŞTA 

Eski Oymalı Caddesi’nde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz 511 konutluk projeyi 2,5 yıl gibi kısa bir sürede Yomra’ya kazandırdık. Geçtiğimiz günlerde satışa sunulan projemiz ilçemize yeni bir ivme kazandıracak.

ÖĞRENCİ YURDUMUZUN İHALESİ YAPILACAK

Kaşüstü Mahallesi’nde KYK ile ortaklaşa gerçekleştirilecek projeyle 3200 kişilik bir yurt binası yapılacak. İlçemizin sosyal ve ekonomik hayatına katkısının oldukça fazla olacağı beklenen projemiz, Kaşüstü’nün önemli bir ihtiyacını da ortadan kaldırmış olacak. 

KAPILARIMIZ KAPANMAYACAK 

Kapısı ve telefonu her zaman açık, hemşehrileri ile her zaman iç içe olan belediyecilik anlayışımız devam edecek. Derdinizle dertlenmek, mutluluklarımızı paylaşmak, hep birlikte Yomra’mızı Trabzon’un yükselen değeri yapmak için var gücümüzle çalışacağız. 

KAŞÜSTÜ DAL-ÇIK’TA SON HAMLE YAPILIYOR

Artan trafik yoğunluğu hayatı her geçen gün biraz daha zorlaştırırken, Yomra ilçemiz için olduğu kadar tüm şehir için çok önemli bir projeyi hayata geçirmemize çok az bir zaman kaldı. İlçe trafiğimizi büyük ölçüde rahatlatacak olan dal-çık projesiyle birlikte hemşehrilerimiz rahatlayacak, Yomra’nın yıldızı daha da parlayacak. 

KRUVAZİYER GEMİ YOMRA’DA DEMİRLEYECEK 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştireceğimiz 650 dönümlük dolgu rekreasyon alanı projemiz için Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan gerekli onayı İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve Trabzon milletvekilimizin desteği ile birlikte aldık. Projemiz içerisinde vatandaşlarımızın ihtiyacına cevap verecek sosyal donatı alanlarının yanı sıra bir de kruvaziyer gemi düşünüyoruz.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap