SON DAKİKA



Haber > Trabzon > BU DEVIRDE GAZ LAMBASI

BU DEVIRDE GAZ LAMBASI

04 Nisan 2018 Çarşamba - 09:50




Köprübaşı Beşköy Mahallesi’nde 36 yıl önce yapılan ağaç elektrik direklerinin hiçbir şekilde yenilenmemesi bir ineğin telef olmasına, bir kişinin felç





■ MERYEM AKGÜN

Köprübaşı ilçesi Beşköy Mahallesi’nde yaşayan Mehmet Salim Köksal, “Yıllardır burada elektrik ve yol sorunu yaşıyoruz. Özellikle elektriğimiz yıllardır doğru düzgün yok. Hafif bir hava muhalefetinde elektriğimiz gidiyor. Nedeni de 1982 yılında yapılan ağaç elektrik direklerinin hiçbir değişime uğramamasıdır. Direkler değişmemiş, hatlar esnemiş, fincanlar kırılmış ama hiç kimse bir tarafa baktığı yok. Elektrik olmadığında gaz lambası ve idare lambası ile idare ediyoruz. Kendim 10 yıldır şeker hastasıyım. 3 ayda bir ilaç alıyoruz ve insülin ilaçlarının dolapta muhafaza edilmesi gerekiyor. Elektrik bir gidiyor 2-3 gün gelmiyor, ilaçlarım çöp oluyor, bir daha kendi paramla alıyorum.

Yaylada ana hat teli kesilmiş, yere değiyordu, ineğimiz de kesilen hattın kendisine temas etmesi sonucunda öldü. Diğer hayvanları da yaylacı kurtardı. Ağaçtan yapılan tesisattan 25-30 sene ne beklersin? Kendi imkanlarımızla kendini bırakan telleri birbirinden ayırıyoruz. Bu elektriklerin gidip gelmesi nedeniyle bir arkadaşımız çarpıldı, felç kaldı” dedi.

Abdurrahman Köksal, ise “1982 yılından bu yana yapılan hatlarla devam ediyoruz. Bir firma yenileme ihalesini aldı diye duyduk ama o da iflas edince yarıda bırakıp gitmiş. Aynı trafo üzerinden birçok mahalleye elektrik veriliyor ve bu yeterli olmuyor. Hatların ayrılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap