SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Bu çocuklar çok özel ve candan!

Bu çocuklar çok özel ve candan!

21 Şubat 2018 Çarşamba - 11:58




Trabzon yeni başarı yolculuğuna onlarla başladı.





Spor kenti Trabzon’un şimdi yeni parlayan yüzü gün yüzüne çıktı. Trabzon’un alışkın olmadığı Jimnastik branşında Özel Candan sesini gür bir şekilde duyurmaya başladı. Dev okullar arasında Türkiye 3.’lüğünü Trabzon’a getiren birbirinden yetenekli çocuklar alkışı fazlasıyla hak etti.

GELECEĞE HİZMET

Şimdi moda Özel Candan Koleji… Son yıllarda Eğitim, Öğretimin yanında kültür ve sanatın dışında sporda da önemli atılımlar yapan Özel Candan Koleji Trabzon’un salon sporlarında lokomotifi haline geldi. Hentbol, Basketbol, yüzme gibi bir çok spor dalında önemli işlere imza atan Özel Candan Koleji son yıllarda Cimnastikte yaptığı atılımla dev okullara kök söktürerek ülkede ilk 5 içine girmeyi başardı. Her geçen gün çıtasını yükselten Özel Candan Koleji Beden Eğitimi Öğretmeni Tuba-Erder Çebi başarılarını işlerine olan aşkla özetleyerek tek gayelerinin gençliğe sahip çıkmak onları geleceğe hazırlamak olduğunun altını çizdiler.

DÜNYA KENTİ OLABİLİR

Tüm zorluklara ve imkansızlıklara rağmen önemli başarılara imza attıklarına değinen Tuba-Ender Çebi sporla var olup sporla yatıp kalkan, sporun hemen hemen her branşında dünya çapınca derecelere sahip olan Trabzon’un işleyiş ve tesis olarak önemli sorunları olduğuna dikkat çekerek, şartların olgunlaştırılması halinde Trabzon’un her branşta dünya kenti olacağını ifade ettiler.


EKSİKLİĞİNİ HİSSETTİK

Cimnastik sporun ana dalı olduğuna vurgu yapan Beden Eğitimi Öğretmenleri Tuba-Ender Çebi’nin açıklamaları şu şekilde: Ağaç yaşken eğilir. Çocuklarımızın küçük yaşta bu spora eğilme potansiyeli var. Ancak Spor Bakanlığı ve Gençlik Sporun yapmış olduğu bir ortamın olmadığından jimnastik Trabzon’da görünmeyen bir branş. Trabzon’da bu branşa böyle bir alan yaratılmamış. Bu eksikliği hissettiğimiz için okul olarak yapılması gerektiğini düşündük.

İMKANSIZI BAŞARDIK

Başta gösteri amaçlı başlamıştık. Daha sonra çocuklar bize yeteneklerini sergileyince bu bizi başka noktalara itti. Yeteneklerini keşfettikçe çocukları okullar arası yarışmalara yönlendirdik. Her geçen gün yaptığımız çalışmalarla Türkiye üçüncülüğünü elde ettik.   Trabzon’un ve okulumuzun imkanlarını göz önünde tutarsak bu çok büyük bir başarı. Bunu Türkiye Şampiyonaları’nda aldığımız tepkilerle de çok iyi anladık.

YENİ BİR YOL AÇTIK


Cimnastikte Trabzon’da çok ciddi bir potansiyel var. Bize sadece onları keşfetmek kalıyor. Biz üzerimize düşeni yaparak bir yol açtık. Devamı Gençlik Spor ve diğer okullardan geleceğini umut ediyorum. Cimnastik özelliğiyle bütün spor branşlarının ana dalıdır. Özellikle çocukların ilk okul düzeyinde bu eğitimi alması gerekiyor. Cimnastik temelde bir oyun. Çocukların oyun oynayabileceği, eğlenebileceği, keyif alabileceği, fiziklerini tanıyabileceği bir spor dalı.

HARETLE BAKIYORLAR

Geçen yıl İstanbul Koç Okulları, Alev, Başakşehir, Okyanus, TED Koleji gibi Türkiye’nin en büyük okullarıyla mücadele ettiklerine vurgu yapan Tuba ve Ender Çebi, “Bu okullar 4 antrenör ile çalışıyorlar. Hatta Rus antrenörlerle özel ders alıyorlar. Veliler bizim bu başarımızı gördüğünde nasıl çalıştığımızı soruyorlar. Biz on tane yer minderi haftada 1 gün de  

Haftada bir gün de Cimnastik atlama masasında çalıştığımızı ifade ettiğimizde.

SPORA YATKINLIK ÖNEMLİ


Bize hayretle bakarak bize ‘Hocam böyle bir şey olamaz, imkansız” diye tepki veriyorlar. ‘Biz işimizi gücümüzü çocuklarını eğitimine göre şekillendirdik. Salon idmanlarına göre programlarımızı hazırladık. Haftanın her günü en az 2-3 saat doktor kontrolünde Rus antrenörlerle çalışıyoruz da siz nasıl olurda bizi geçebiliyorsunuz, bu seviyeye nasıl gelebiliyorsunuz diye hayret ediyorlar. Bu da Trabzon insanının spora olana yatkınlığı, çalışkanlığını gözler önüne seriyor.

ÖZGÜVEN VE HIRS İLE

Biz öncelikle çocuklara yaptıkları işten keyif almalarını istiyoruz. Yaptıkları işi severeke yapıyorlar. Okulumuzda imkanlar ne varsa değerlendirerek, jenerasyonu yakalamaya çalışıyoruz ki bunu da başardık.  Çocuklarımızda öz güven ve hırsın ön planda olması başarıyı getiriyor. Ana sınıfından beri yaptıklarımızı, amaçlarımızı velilerimiz bildiği, gördüğü için spora bakış açısını geliştiriyoruz.

En iyisini istiyoruz

Cimnastikte son üç senedir finallere gidiyoruz. İkinci yılımızda Türkiye onuncusu olduk. geçen sene Türkiye üçüncüsü olduk. Her yıl hedefimizi bir üst noktaya koyuyoruz. Çıta yükseltiyoruz ki başarıyı tutturalım. Okul sporlarıyla yaptığımız çalışmalarla üst seviyeyi çıkmakta zorlanıyoruz. Bu çocukların kulüpleri olmuş olsa çocuklar daha üst kademelere çıkacağına inanıyorum. Gençlik Spor’da çalışan antrenör arkadaşlarımız kulüp kurmayı hedefliyor. Biz kulüp kuramadığımız için onlara destek sağlayabiliriz. Bize de bu konularda destek oluyorlar.  Zamanımızı harcıyoruz emek sarf ediyoruz. İstiyoruz ki en iyisi olsun. Üçüncüyken gelecek yıl birinci olalım istiyoruz. 


Yunus Mermertaş

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap