SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Biz bu şehre sevdalıyız!

Biz bu şehre sevdalıyız!

Karadeniz Özel

30 Mart 2019 Cumartesi - 10:55




Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç’ten Karadeniz’e çok özel açıklamalar...





AK Parti’nin hiç tartışmasız  kuruluşundan bu yana Trabzon siyasetine kazandırdığı en önemli isimlerden biri...

Kendini her kesime sevdirdi...

Kim ne derse desin Trabzon’da her parti tabanında karşılığı olan bir isim olarak hep öne çıktı...




Çalışkan...

Dürüst...




Halkın nabzını iyi tutan...

Halkla bütünleşmeyi iyi bilen...

Kimsesizlerin kimsesi olan...




Hizmet noktasında insanlar arasında asla  siyasi ayırım yapmayan...

Ülkenin yetiştirdiği değerlere her zaman saygılı olmasını bilen bir hizmet adamı Ahmet Metin Genç. Alparslan’dan  Osman Gazi’ye... Fatih’ten Yavuz’a...




Abdülhamit’ten Kanuni’ye...

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal’e kadar sadakatını asla esirgemeyen bir siyasi duruşun adıdır Ahmet Metin Genç. Ahmet Metin Genç yarın sandıkta bir kez daha Ortahisar halkından  yetki isteyecek. Başkan Genç ile Trabzon  Taksim Alanı’nda konuştuk. Halkın kendisine gösterdiği büyük sevgi ve ilgi gerçekten görülmeye değer. Duygulanarak “Osman Bey, bu sevgiye, bu ilgiye layık olmak benim boynumun borcu” dedi. Başkan Genç  ilk 5 yılında bir yandan söz verdiği projeleri yaparken  diğer taraftan Ortahisar Belediyesini kurumsal noktada önemli bir yere taşırken kendisine ait bir hizmet binasını da inşa etti. Peki yeni dönem için neler düşünüyor?

İşte onları konuştuk.




“AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ”   misali kendine ve Trabzon halkına büyük güven duyuyor Genç.

ORTAHİSAR BÜYÜKŞEHİR bir bütün GİBİ ÇALIŞACAK  

Geçtiğimiz döneme hiç kuşkusuz damgasını vuran  olay Büyükşehir ile Ortahisar arasındaki uyum sorunu oldu… Bu sık sık medyaya da yansıdı. Yani Büyükşehir ile Ortahisar belediyelerinin yıldızı bir türlü barışmadı… Bunu Başkan Genç’e sorduk. İşte bu konudaki görüşleri:


“Ortahisar Belediyemizin coğrafi sınırları belli. Bu, Büyükşehir yapısına göre aynı coğrafi alana hem Büyükşehir Belediyesi yetki kullanıyor hem de ilçe belediyeleri kendi sınırları ile mütenasip olarak yetki kullanıyor. Bu yasayı bu yönü ve bazı yönleriyle yeterli bulmuyorum. Bunu Ankara’daki toplantıda açık bir şekilde ifade ettim. Sistem olarak bu yetkilerin açık, net, somut, ayırt edilebilir şekilde oluşmaması, yine uygulama teamülünün olmaması... İstanbul, Kocaeli gibi değiliz. Orada teamül oluştu. Zaman alacağı aşikar. Eksik olan da uygulayıcı iyiyse sonuç verir. Ortak arzumuz bu şehre hizmet olduğuna göre… Bu eleştirilerimiz, çekincelerimiz konusunda sadece Ortahisar Belediyesi olarak değil Ordu’da, Mardin’de müşterek irade ortaya çıktı. Yeni dönemde o ahenk sağlandıktan sonra sıkıntı olmadan yola devam edeceğiz. Bunu proje kitapçıklarında gördünüz. Bizim bazı projelerimiz Büyükşehir’de, Büyükşehir’in bazıları bizim kitapçığımızda.


DEĞİRMENDERE GÜZEL BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAK

Değirmendere'den sanayi sitesinin taşınması, bu alanın estetik bir görünüme kavuşturulması gerektiğini belirten Başkan Genç, şunları söylüyor:


 "Değirmendere bölgemizi yeniden ele almamız lazım. Bu, Büyükşehir’in ortaya koyduğu bir vizyon. Buradaki sanayi sitesinin taşınması gerekiyor. Çok şükür çimento fabrikasının taşınma işi tamamlanıyor. Sanayi sitesinin de kendilerine uygun daha konforlu bir alana taşınması gerekiyor. İnşallah bu dönemde bu çalışmayı Büyükşehir Belediyesi uhdesinde yapacağız. Bu büyük bir çalışma tabii ki... Bu konuda bakanlarımız desteklerini alenen ifade ettiler. Sanayimizi Hekimoğlu'nun doğusunda yer alan 270 dönümlük, Karayolları'na ait alana taşıyabiliriz. Değirmendere'deki terminali de yeniden yapmamız gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve bakanlarımızın pozitif ayrımcılığından daha çok yararlanacağız." 

ÇÖP KONTEYNERLERİ YERİN ALTINA...

Başkan Genç Trabzon’da çöp sorunu ile ilgili de önemli bir proje geliştirmiş. Çöp  konteynerlerini yerin altına taşıyor… Çok güzel bir proje… Genç anlatıyor:


“Konteynerlerle ilgili tespit ettiğimiz 49 nokta var. Belediye bütçesini bozmayacak çalışmayla birlikte o olumsuz görselliği ortadan kaldırmak istiyorum. İnşallah Maraş Caddesi ile başlayacağız. Ayrıştırıcı çalışmayla ilgili bu dönem adımlar attık. Yeni dönemde bunları zenginleştireceğiz. Tabiata uzun süre zarar veren pil ve yağ gibi maddeler konusunda halkımızı motive ederek gereğini yapacağız. Bunları ayrıştırma alanlarını zenginleştireceğiz.”


TRAFiK SORUNUNA EL ATACAĞIZ

Şehrin en önemli sorununun trafik olduğunu yineleyen Başkan Genç, şunları söylüyor:


"Şehrimizde tebarüz eden en önemli sorunun ulaşım olduğunu, trafik olduğunu hepimiz biliyoruz. Yeni dönemde Büyükşehir Belediye Başkanımızla trafik sorununu minimize edecek adımları atacağız. Maraş Caddemiz, Gazipaşa Caddemiz gibi prestij caddelerini yeniden ele alıp, Kunduracılar, Uzun Sokak gibi şehrimizin merkezinde bulunan önemli alanları cadde ve sokak estetiğine uygun olarak tanzim etmek, vatandaşların hizmetine sunmak gibi müşterek anlayışımız var. Bir taraftan da raylı sistem çalışması var. En son Cumhurbaşkanımız Trabzon ziyaretinde bunu dile getirdi."

ATATÜRK’Ü YENİDEN TRABZON İLE BULUŞTURACAĞIZ

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Trabzon’u ziyaretinde nutuk yazdığına dikkat çekiyor...
Diyor ki; ‘


Trabzon Fatih’in fethettiği, Yavuz’un yönettiği, Kanuni’nin doğduğu, Mustafa Kemal Atatürk’ün 3 kez ziyaret ettiği şehir’ diye başlarız. Ama Mustafa Kemal Atatürk’ün 3 kez ziyaret ettiği şehrimizde, Trabzonlulara hitabını sorsak derin bilgisine sahip değiliz. Mustafa Kemal Atatürk’ün Trabzon Nutku var. Yeni dönemde çok çok nadide mekânımıza bu nutku güzel bir eserle kazandıracağız. Mustafa Yazıcı hocama teşekkür ediyorum. Bunu noterden tasdikli bir şekilde bize teslim etti. 1924 yılında Mustafa Kemal Atatürk Trabzon’a geliyor. Trabzonlulardan övgüyle bahsediyor. Ama maalesef şehrimizin bir yerinde yok. En güzel mekanda inşallah güzel bir halde bunu tasarlayacağız. Sadece tarihi şehir unvanıyla gururla konuşmak yetmez. Tarihe hizmet etmek lazım.  Maraş Caddemiz, Gazipaşa Caddemiz gibi prestij caddeleri yeniden ele alıp, Kunduracılar, Uzunsokak gibi şehrimizin merkezinde bulunan önemli alanları cadde ve sokak estetiğine uygun tanzim etmek, vatandaşların hizmetine sunmak gibi müşterek anlayış var. 

TRABZON DENİZ ŞEHRİ KİMLİĞİNE KAVUŞACAK

Başkan  Genç görülüyor ki Trabzon’un  sorunları noktasında dersini iyi çalışmış... Deniz şehri Trabzon’un denizden uzaklaştığını, şehrin doğru dürüst bir plajının olmadığını, bunun da büyük bir sorun olduğunu herkes gibi görüyor... Bu kanayan yaraya parmak basmaya kararlı.
Diyor ki;


“Deniz şehri olmak bir yana denizden uzak olan Trabzonluları denizle buluşturmak için iki önemli adım atacağız: İskele Parklar kurarak denizle buluşmayı sağlamak. Malum Gülcemal Projesi... Ayrı bir yaşam alanı içeren eğlence parkının yakınlarında veya tespit edeceğimiz alanda İskele Parklar kurmak istiyoruz. Trabzon merkezde halk plajının olmayışı eksiklikti. Bu da gündeme geliyordu. Böyle bir adımımız olacak. Mekanı belli olan halk plajını şehrimize kazandırmak istiyoruz.

KENTSEL DÖNÜŞÜM FORMAT DEĞİŞTİRİYOR

Trabzon’un en önemli sorunlarının başında çarpık kentleşme geliyor. Bu noktada kentsel dönüşüm projeleri çok önemli. Peki Başkan Genç bu konuda ne düşünüyor?
Gelin dinleyelim:


“Kentsel dönüşüm çalışmalarında biraz da format değiştirilerek, TOKİ ile süren adımlar devam edecek. Ama Çömlekçi projemiz ağırlıklı olarak TOKİ ve Büyükşehir Belediyesi uhdesinde devam edecekken, bizim belediyenin hukuki güvencesinde kendi müteahhitlerimizle beraber yapabileceğimizi düşündüğümüz, şehrimizin ihtiyaç duyduğu 2-3 alanda adımlar atmak istiyoruz: Pelitli, 1 Nolu Erdoğdu ve Çağlayan. TOKİ’den Çağlayan bölgemizdeki taşınmazları devralarak adım atmak istiyoruz. Bu projeler önümüzdeki dönem zarfında çalışacağımız önemli hizmetler olacak.

YAVUZ SELİM UYGULAMA PROJESİNE GİRDİ

Trabzon futbolu için Yavuz Selim sahasının varlığı bir tarihtir. Bu konuda Başkan Genç Yavuz Selim sahasına herkesten önce sahip çıktığını göstermişti. Peki Avni Aker ve Yavuz Selim sahasının bulunduğu alan nasıl olacak? Dinleyelim:

“Projemizde belirttiğimiz şekilde Yavuz Selim sahamız korunuyor. Avni Aker stadımızın giriş tribünü ile bir tribünü hatıra olarak kalacak. Orada Trabzonspor’un şanlı tarihine ait güzellikleri ‘mini müze’ anlayışıyla sergileyeceğiz. ‘Temiz futbol burada oynandı’ anlayışını söz verdiğimiz gibi gerçekleştireceğiz. Uygulama projesine girdi.”

 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap