SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Bir film platosu değil, burası Trabzon... Kıyamet provası!

Bir film platosu değil, burası Trabzon... Kıyamet provası!

28 Mart 2020 Cumartesi - 10:18




Karadeniz Gazetesi fotoğraf makinesini aldı, sokağa çıktı. Normal zamanda binlerce insanın yürüdüğü en meşhur caddelerde turladı. Salgın belası yüzünden şehirlerin sokakları adeta bomboş kaldı.





Dünyayı etkisi altına alan, kısa sürede de Türkiye’yi vuran koronavirüs bölgemizde de kepenklerin kapanmasına, insanların evlerine sığınmalarına neden oldu. Bölgenin en hareketli şehirlerinden biri Trabzon’da; sokaklar bomboş kaldı. Virüs salgınından önce her gün binlerce kişinin yürüdüğü Uzunsokak ve Maraş Caddesi’nde tabiri caizse in cin top oynadı. Rize, Ordu, Gümüşhane, Bayburt ve Giresun’da da durum Trabzon’dan farksız değildi. İşi olmayan hiçbir vatandaşın dışarı çıkmadığı gözlemlenirken, turizmin gözbebeği Karadeniz, bu yıl adeta hayalet bölgeye dönüştü. Dünyada milyonlarca insanın ölümüne neden olan COVİD-19 salgının etkileri sokaklara böyle yansını.

GÖSTERSELER İNANMAZDIM!

Sokakta olan bazı vatandaşlar, iş yerlerinin çalışmaya ara vermedikleri için evlerinde kalmadıklarını belirterek, “Trabzon’da doğduk büyüdük. Ben bu yaşıma kadar şehri böylesine boş görmedim. Özellikle son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin de gelmesiyle şehirde adım atacak yer bulamıyorduk. Şimdi ise sadece dışarı çıkmak zorunda olan insanlar sokakta. Bu sokakların halini bana 1 yıl önce böyle boş gösterseler hayatta inanmazdım” diyerek durumun vahametini anlattı. Rize, Giresun, Ordu, Gümüşhane, Artvin ve Bayburt’ta da zorunlu olmayan vatandaşların sokağa çıkmadığı tespit edildi. Öte yandan her yer şehrin birçok noktasında da güvenlik görevlilerinin gezdiği görüldü.

Karadeniz Gazetesi// Özel Haber


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap