SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Beşikdüzü halkı böyle sordu... 11 milyon nereye uçtu?

Beşikdüzü halkı böyle sordu... 11 milyon nereye uçtu?

15 Mayıs 2019 Çarşamba - 11:48




Beşikdüzü’nde yaşanan sel felaketinin ardından 3 yıl geçmesine rağmen zararları karşılanmayan ilçe esnafları, “Verilen sözler tutulmadı, yüzüstü bırakıldık” dedi.





//Fatih SAYGIN // Özel // Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde yaşanan sel felaketinin üzerinden yaklaşık 3 yıl geçti ama yaralar hala sarılmadı. Beşikdüzü’ndeki birçok esnafın zararı karşılanmazken vatandaşlar verilen sözlerin tutulmadığını söylediler. İlçeye 4 milyon 73 bin TL’si kaymakamlık, 1 milyon 600 bin TL’si Beşikdüzü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Başkanlığı, 5 milyon 600 bin TL’si de Beşikdüzü Belediye Başkanlığı olmak üzere gönderilen 11 milyon 273 bin TL’nin nereye harcandığı merak konusu.

SÖZLERİNİ TUTMADILAR

İlçede mobilyacılık yapan sel felaketinin mağdurlarından Hüsamettin Çetinkaya, “Selden sonraki gün Bakan Süleyman Soylu ve Nurettin Canikli ile görüştüm. Bana hasarlarımızın giderileceğini rahat olmamız gerektiğini söylediler. Fakat söyledikleri sözleri tutmadılar. Süleyman Soylu’ya durumla ilgili CD verdim ama karşılık alamadım. Dükkanıma İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından 350 bin TL hasar tespiti yapıldı. 14 makinemin 13’ü pert oldu. Bunun karşılığında kaymakamlıktan 5 bin TL ve bin 950 lira belediyeden fatura karşılığı olmak üzere toplam 6 bin 950 lira para aldım” dedi.




NEREYE HARCANDI BELLİ DEĞİL

Beşikdüzü’ne gelen paranın adil bir şekilde dağıtılmadığını kaydeden Çetinkaya, “İşyerlerinin büyüklüğüne göre yardım alacaksınız dediler. 500 metre kare dükkanıma 50 metrekare kahvehaneyle aynı ücret ödendi. Yan taraftaki dükkanım banka borcuna karşılık gitti. Banka hesaplarım hep takibe girdi. KOSGEB’ten de bu sebeple para alamadım. Bize verdikleri sözleri tutmadılar ve yüzüstü bıraktılar. Beşikdüzü’ne gelen para nereye harcandı belli değil” diye konuştu.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap