SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Beşikdüzü Belediyesi'ne Danıştay tokadı

Beşikdüzü Belediyesi'ne Danıştay tokadı

01 Eylül 2018 Cumartesi - 11:19




Beşikdüzü’nde ardı ardına gerçekleştirilen satışlar tepki çekti, konu yargıya taşındı, iddialar ise çok çarpıcı, ‘rant ve şahıs menfaati’ için meclis





Trabzon’un Beşikdüzü İlçesi Cumhuriyet Mahallesinde yer alan eski Best otelin bulunduğu alan Al Ajajı isimli turizm şirketine satılmıştı. Alanın satışı, ihale şeklinde usulsüzlük olduğu iddiasıyla şehirde tartışma konusu olmuştu. Tartışmalar devam ederken Trabzon Büyükşehir Belediyesinin almış olduğu meclis kararı ile Best otelin yanında bulunan Erdal Kurtoğlu Parkı’da Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında park alanından çıkartılarak statüsü turizm ve ticaret alanına dönüştürülmüş ve toplamda 3 parsel birleştirilmişti. Süreç bu şekilde ilerlerken parsellerin birleştirilmesi ile Al Ajajı turizm şirketi bu seferde statüsü değiştirilerek turizm ve ticaret alanına dönüştürülen Erdal Kurtoğlu parkının hisselerinin kendilerine satılmasını talep etmiş, belediye meclisi kararıyla da belirtilen hisseler şirkete doğrudan satılmıştı.

RANT VE ŞAHIS MENFAATİ

Beşikdüzün’de yaşanan bu satışlar sonrasında Trabzon İdare Mahkemesi’ne muhammen bedel tespit ettirilmeden, gerekli ilanlar yapılmadan satışın gerçekleştirilmeyeceği, güdülen amacın kamu yararı değil rant ve şahıs menfaati olduğu gerekçesiyle, ‘Yürütmenin durdurulması’ için dava açıldı. Trabzon İdare Mahkemesi de ‘Meclis kararında hukuka aykırılık yok’ diyerek itiraz yolunu gösterdi. Trabzon İdare Mahkemesi’nin almış olduğu karara temyiz için Danıştay’a başvuruldu. Danıştay da temyiz istemini kabul ederek, Trabzon İdare Mahkemesinin almış olduğu kararı da bozarak, yeni bir karar verilmek üzere ilgili mahkemeye dosyayı geri gönderdi fakat bu mahkemede alınacak olan kararın temyiz yolunu da kapattı.

BEŞİKDÜZÜ MAĞDUR

Doğrudan satış ve rant iddialarının yaşandığı Beşikdüzü’nde bu sefer, Beşikdüzü Belediyesinin takas yolu ile Karayollarına verdiği alanı sattığı ileri sürüldü. Trabzon Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanı Burhan Cahit Erdem “Daha önce Köy Enstitüsünün olduğu parkı sattılar. Şimdi bu alanlar satılıyor. Sosyal donatı alanların satılmasına karşıyım. Yeşil alanlar elimizden bir bir gidiyor. Belediye artık bu usulsüz satışlarına bir son versin” dedi. CHP Beşikdüzü İlçe Başkanı Şakir Yenigün ise “Alınan kararlar hukuki değil. Beşikdüzü halkı mağdur ediliyor” diye konuştu.


Haber; Meryem AKGÜN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap