SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Başkan Zorluoğlu duyurdu! Uzungöl’ün çehresi değişecek

Başkan Zorluoğlu duyurdu! Uzungöl’ün çehresi değişecek

24 Eylül 2023 Pazar - 11:57




Uzungöl için göl etrafında rehabilatasyon ve iyileştirme çalışması yapılacak. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.





Dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’ün eski haline dönüştürülmesi için göl etrafında rehabilatasyon ve iyileştirme çalışmaları başlıyor.

Turizm sezonunun sona ermesinin ardından gölün etrafındaki işgallerin kaldırılacağı, var olan yapıların muhafaza edilerek iyileştirileceği kaydedildi.

Çam ağaçları ve yeşilin bin bir tonunu barındıran örtüsüyle dünyaca ünlü turizm merkezi haline gelen Uzungöl'de son yıllarda yaşanan kaçak yapılaşmanın tepki çekmesiyle yetkililer harekete geçti. Yoğun yapılaşma nedeniyle eski görünümünden uzaklaşan Uzungöl için göl etrafında rehabilatasyon ve iyileştirme çalışması yapılacak. 2 etaptan oluşacak projeyle gölün etrafındaki yürüyüş alanları ve kaldırımlar yenilenecek. Binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği turizm merkezinde ziyaretçiler bu projeyle rahatça dolaşabilecek.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, turizm sezonunun sona ermesinin ardından gölün etrafındaki işgallerin kaldırılacağını belirterek, “Gölün etrafındaki bazı işgaller tabii ki oradan kaldırılacak. Orayı göze hoş gelen bir yapıya kavuşturmak istiyoruz” dedi.

Uzungöl'le ilgili TOKİ Başkanlığınca ihale yapıldığını, işgallerin kaldırılması için turizm sezonunun sone ermesinin beklendiğini hatırlatan Zorluoğlu, “Onunla ilgili TOKİ Başkanlığı bir ihale yapmıştı, turizm sezonu bekleniyordu yüklenicisi tarafından. Şimdi turizm sezonu aşağı yukarı bitti. Orada başından sonuna kadar yolların, kaldırımların, aydınlatmanın, tretuvarların, yeşil alanların onarılması söz konusu olacak. Gölün etrafındaki bazı işgaller tabii ki oradan kaldırılacak. Orayı göze hoş gelen bir yapıya kavuşturmak istiyoruz. Biz zaten oranın kanalizasyon ve içme suyu alt yapısını tamamlamıştık, şimdi üst yapısına da dokunacağız. Büyük yıkımlar değil, var olan yapıyı muhafaza edip güzelleştirmek, iyileştirmek arzusundayız” diye konuştu.


Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap