SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Başkan Bayraktar, emeklilerin sorunlarına dikkat çekti, Atatürk’ü işaret etti Emekliye minnet duymayanın İstikbali yoktur!

Başkan Bayraktar, emeklilerin sorunlarına dikkat çekti, Atatürk’ü işaret etti Emekliye minnet duymayanın İstikbali yoktur!

Karadeniz Özel

22 Aralık 2021 Çarşamba - 11:33




Emekliler Derneği Başkanı Burhan Bayraktar, “Atatürk’ün söylediği çok önemli bir şey vardır; ‘Mazide muktedirken bütün kuvveti ile çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, istikbale güvenle bakmaya hakkı yoktur’ Emeklisi mutlu olan bir ülke istiyoruz” dedi.





// Karadeniz Özel // Emin Saraç // Türkiye’de son iki aydır kurda yaşanan dalgalanmalar en çok da emeklileri vurdu. Market ve Pazar yerlerindeki önlenemeyen artış yüzünden cebindeki maaşı iyiden iyiye eriyen emekliler, devletten gelecek sevindirici haberi beklemekte. Şu an konuşulan rakamların yeterli olmayacağını söyleyen Trabzon Emekliler Derneği Başkanı Burhan Bayraktar, “2 aydır dövizdeki müthiş dalgalanmalar neticesinde emekli maaşı dibe vurmuş durumdadır. Özellikle 1.500 TL maaş olmaktan çıkmıştır. Herhangi bir rakam telaffuz etmek istemem ama yüzde yüz zam yapılsa bile şu an kurtarmaz. Bu şehirde 161.896 emekli yaşıyor. Türkiye’de TEFE TÜFEDE en pahalı şehri Trabzon’dur. Bu emeklilerimizin 86 bin kişisi 2.600 lira almakta, yani açlık sınırının altında. Biz şunu söylemek istiyoruz; emeklilerimizin bu kentte yaşaması için seyyanen zam yapılmalı. Bu zam açlık sınırının altında olmayacak. Refah payı ve TÜİK zammıyla birlikte 2022’de uygulanacak asgari ücretin üzerinde bir zam olmalı” dedi.

EMEKLİ BİR ALEV ŞEMSİYESİ ALTINDA

Emeklilerin büyük bir girdabın içinde mücadele verdiğini belirten Başkan Bayraktar, “Emeklilerimizin doğal gaz, elektrik gibi enerjiye gelen zamlardan etkilenmemesi için ayrıca desteklenmesi gerekir. Emeklinin başı dik alnı açık dolanması için bunlar olmazsa olmazdır. Şu an kulislerde konuşulan yüzde 25 artı enflasyon oranı kesinlikle yetmez. Çünkü kurdaki bu dalgalanmadan en çok emekli etkileniyor.  Bugün Trabzon’daki emekli evinin balkonundan pazar yerine bakamıyor. Bunu Numan Kurtulmuş Trabzon’a geldiğinde de söyledim. Emekli bir alev şemsiyesi altında bu kentte yaşamaya çalışıyor” şeklinde konuştu.

SOSYAL DEVLETE YAKIŞMIYOR

Başkan Bayraktar, Atatürk’ün emekliler için söylediği o söze dikkat çekerek, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği çok önemli bir şey vardır;  "Mazide muktedirken bütün kuvveti ile çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, istikbale güvenle bakmaya hakkı yoktur." Emeklisi mutlu olan bir ülke istiyoruz. Biz, kapımıza gelen bütün partileri ağırlıyoruz. Ama maalesef emekliye toplu iğne ucu kadar bir şey verilmedi. Trabzon’da emeklimiz zor şartlar altında yaşıyor. En büyük eksikliklerden biri de intibak yasasıdır. 2000 öncesini yüzde 40 eksikle yaptılar ama 2000 sonrasına hiçbir şekilde yapılmadı. Sosyal devlete yakışmayan şöyle bir şey de var; asgari ücretin üzerinde ücret alanlardan vergi alınacak bu şu demek oluyor, emekli zamları da vergiye tabii olacak. Emeklilerin bir diğer sıkıntısı da ilaç parasıdır. Emekliden sağlıkta katkı payı alınmamalı. Bu vesileyle sosyal devleti en tepesinde yönetenlere söylemek istediğim şudur; vicdani kanaatinize göre, bayrak sevgisine göre 1.500 lira ve civarında maaş alanları da lütfen düşünün” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap