SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Balık mı alalım dövize mi yatıralım?

Balık mı alalım dövize mi yatıralım?

24 Kasım 2021 Çarşamba - 13:27




Dolar kurundaki artış balık fiyatlarını da vurdu, vatandaş isyan etti.





Trabzon Moloz mevkiinde balıkçılıkla geçimini sağlayan esnaf, dolar kurundaki artışın fiyatlara yansıdığından, bu yüzden halihazırda alım gücü düşen vatandaşın balık alamadığından şikayet ederken, vatandaş ise fiyatların yüksek olmasına isyan etti. Zaten marketlerdeki fahiş fiyat artışından bir hayli etkilenen vatandaşın cebine giren maaş her geçen gün uçup gidiyor. Biz de Karadeniz  Gazetesi olarak sahaya indik, vatandaşın ve esnafın derdini dinledik. Adeta bir dokunduk bin ah işittik.

CEPTE PARA YOK

Balıkçı esnaflarından Gökmen Aydın, “Hafta sonu 25 TL’ye kadar çıkan hamsi bu aralar 12,5-10 lira arasında satılıyor. Her ne kadar fiyat düşse de vatandaşın alım gücü yok. Market fiyatları aldı başını gitti. Diğer balık fiyatlarımız hamsiye göre daha pahalı. Fiyatlar günü gününe uymuyor. Az geldiği zaman pahalı, çok geldiği zaman daha uygun oluyor. Vatandaş fiyatlara isyan etmekte haklı. Dolar artışı da fiyatları ister istemez etkiliyor. Mazota sürekli zam geliyor, balıkçılar da bu yüzden fiyatları yükseltiyor. 1LT mazot 10 TL olmuş. Vatandaşın zaten cebinde para yok” dedi.

MİLLETİN ALACAK GÜCÜ YOK

Balık fiyatlarının bu aralar normal seyrettiğini ama vatandaşın cebindeki para eridiği için balık alamadığını belirten Akçaabat Taraftarlar Derneği Başkanı Mehmet Örseloğlu, “Dün hamsi az geldiği için fiyat da yükseldi. Fakat bugün gayet iyi. Vatandaşa tabii fiyatlar pahalı geliyor. Aslında diğer illerdeki fiyatlardan daha iyi durumdayız” şeklinde konuştu. Kaliteli balığı oldukça pahalıya aldıklarını belirten Saffet Akgün, “Fiyatlar çok pahalı. Balığına göre de değişiyor tabii. İyi bir balığın fiyatı oldukça pahalı. Emekli halimle 2 tane çocuk okutuyorum zaten. Nasıl alayım? Doların yükselmesini bahane edip her şeye zam yaptılar. Milletin alacak gücü yok. Hayat çok zor. Allah yardımcımız olsun” ifadelerini kullandı.

İŞTE BALIK FİYATLARI:

Hamsi: 12 TL
Mezgit: 40 TL
Çinakop: 40 TL
Sargan: 40 TL
İstavrit: 25 TL
Somon: 60 TL
Levrek: 65 TL
Çupra: 55 TL
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap