SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Bakan Koca Trabzon'a kötü haberi verdi! 2 kat arttı

Bakan Koca Trabzon'a kötü haberi verdi! 2 kat arttı

28 Temmuz 2021 Çarşamba - 12:31




Türkiye genelinde 17-23 Temmuz'da illere göre haftalık vaka sayıları açıklandı.





Koronavirüs illere göre haftalık vaka sayısı açıklandı. 17 - 23 Temmuz tarihleri arasını kapsayan vaka sayısına göre Trabzon’da büyük artış yaşandı. Trabzon’da vaka sayısı geçen haftaya göre nerdeyse 2 kat arttı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerde 100 bin nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren haritayı paylaştı.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı haritaya göre Trabzon’da  17 - 23 Temmuz tarihleri arasında vaka oranı 108.11’e yükseldiği görüldü. 
Trabzon’da haftalık toplam vaka sayısının geçen haftaya göre 2 kat arttığı görüldü. 
Trabzon’da 10 - 16 Temmuz tarihleri arasında vaka sayısı 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısı 56.33’dü. Bu hafta rakamın 2 kat artarak 108’e çıkması ise yaşanan durumun korkutuculuğunu bir kez daha gözler önüne serdi. 
D. Karadeniz Bölgesinde 100 bin nüfusa göre en fazla vakanın olduğu il 142.72 ile Giresun olurken, ardından Trabzon geldi.

VAKALAR NEDEN YÜKSELİYOR?

Trabzon’da vaka artışı ise bu denli artışının tedbirlerde yaşanan esneklikten kaynaklandığı belirtildi.
İl genelinde bir çok kişinin hem sokakta dolaşırken, hem de kapalı ortamlarda maske takmaktan imtina ettiği, sosyal mesafe kurallarına da uyulmamasından kaynaklandığı ifade edildi.
İl Genelinde aşı  vurulma oranlarının da Türkiye ortalamasıyla hemen hemen eş değer olsa da diğer Karadeniz illerine göre düşük kaldığı bu noktada nüfusa göre aşı vurulmayan çok sayıda kişinin bulunmasından kaynaklandığı belirtildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap