SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Bakan Koca açıklamıştı; Trabzon için harekete geçildi

Bakan Koca açıklamıştı; Trabzon için harekete geçildi

17 Şubat 2021 Çarşamba - 17:45




Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı Korona virüs vaka sayılarına ilişkin haritada pozitif vaka oranının en fazla olduğu illerin başında gelen Trabzon için valilik harekete geçti.





Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki gün Bilim Kurulu Toplantısında yaptığı açıklamada, salgında yeni bir döneme girildiği duyurarak, Türkiye haritası üzerinde il il haftalık vaka sayılarının olduğu bir fotoğraf paylaştı. Bakanlığın "covid19.saglik.gov.tr" adresinde Türkiye haritası üzerinden yayımlanan verilere göre, her 100 bin kişide vaka sayısının en çok olduğu şehir Trabzon oldu. Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüsün Türkiye’deki ilk günlerinden itibaren inişli ve çıkışlı haritasıyla dikkat çeken Trabzon’da tabloya göre her 100 bin kişide 228.02 vaka tespit edildi.

Karadeniz Bölgesi’nde diğer illerinin de en üst sıralarda yer aldığı haritanın ardından Trabzon’da harekete geçildi. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü ve İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nu ziyaret etti.

Ziyaretin ardından gerçekleştirilen toplantıda, kentte artan Korona virüs vakalarını kontrol altına almaya yönelik yeni tedbir ve uygulamalar görüşüldü. İlçe kaymakamlarının da katıldığı bu toplantının ardından vaka sayısının her geçen gün artarak devam ettiği Trabzon’da İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla yeni tedbirlerin alınması bekleniyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap