SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Bakan açıkladı! 1 Haziran'da uçuşlar başlıyor! İlk uçuş Trabzon'a

Bakan açıkladı! 1 Haziran'da uçuşlar başlıyor! İlk uçuş Trabzon'a

30 Mayıs 2020 Cumartesi - 13:27




Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, hava yolunda iç hat seferlerinin yeniden başlayacağını açıkladı.





Koronavirüs salgınıyla mücadelede başarılı sonuçlar elde eden Türkiye'de hayat kademeli olarak normale dönüyor.

Bu kapsamda iç hat uçuşları yeniden başlatılacak. Konuyla ilgili açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan geldi.

Bakan Karaismailoğlu, 1 Haziran itibarıyla hava yolunda iç hat uçuşlarının başlayacağını açıkladı.

UÇUŞLAR KADEMELİ AÇILACAK

İlk seferlerin İstanbul'dan Ankara, İzmir, Antalya ve Trabzon'a yapılacağını belirten Karaismailoğlu, diğer havalimanlarının uçuşlara kademeli olarak açılacağını bildirdi.

İLK UÇUŞ ANKARA'YA

Bakan Karaismailoğlu, şu şekilde konuştu:

"Hava yolunda ilk sefer, 1 Haziran saat 10.00'da TK2150 sefer sayılı İstanbul Havalimanı-Ankara Esenboğa Havalimanı uçuşu olacak."

Sabiha Gökçen ile İstanbul havalimanlarından Ankara, İzmir, Antalya ve Trabzon'a karşılıklı THY seferlerin aynı gün başlatılması, 3 Haziran'dan itibaren de diğer şehirlere uçuş yapılması bekleniyor.



UÇAK YOLCULUĞU İÇİN HES KODU

Hava yolunda bilet satış işlemleri, yolcuların koronavirüsle ilgili durumlarını tetkik etmek amacıyla Sağlık Bakanlığı bilişim sistemleri veri tabanı üzerinden Hayat Eve Sığar (HES) koduyla gerçekleştirilecek.

Giriş çıkış yasağı olan iller için ise "seyahat izin belgesi" alınması da gerekiyor.

KODU ALAMAYANLARA BİLET SATIŞI YAPILMAYACAK

Sağlık otoritelerinin, seyahat engeli koyduğu veya HES kodu alamayan kişilere bilet satışı yapılmayacak.

Öte yandan, normalleşme sürecinde havalimanları için "uçulabilir sertifikası" düzenlenecek. Sertifikasyon programı kapsamında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce bilgilendirme ve denetimler yapılacak, şartları karşılayan havalimanlarına bakanlık tarafından sertifika verilecek.

4 ANA UNSURA VURGU


Karaismailoğlu, salgınla mücadele kapsamında tüm havalimanlarında başarıyla alınan önlemlere ek olarak normalleşme sürecinde yeni uygulamaların hayata geçirileceğini vurguladı. Havalimanlarına yönelik sertifikasyon programına dikkati çeken Karaismailoğlu, söz konusu programla havalimanlarının tekrar düzenlenmeye başlandığının altını çizdi.

Sertifikanın sadece havalimanı işletmecileri, terminal işletmecileri, yer hizmetleri kuruluşlarını değil aynı zamanda havalimanına yolcu getiren ulaşım araçları ile yolcular da dahil olmak üzere her bir kurum/kuruluşun kendi bünyesinde alması gerekli tedbirleri de içermesi nedeniyle önemli olduğuna işaret eden Karaismailoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

DENETİM VE İNCELEME BAŞLADI

"Sertifikasyon genelgemizi yayımlamamızın ardından Bakanlığımız tarafından eğitim, bilgilendirme, denetim ve inceleme çalışmaları gerçekleştirilmeye başlandı. Bu süreçte hava yolu taşımacılığı ile seyahat edecek vatandaşlarımız ile sektörde hizmet veren tüm çalışanların sağlıklarının korunmasına yönelik tedbirleri detaylıca belirledik.

Salgına karşı havalimanlarında dört ana unsur üzerinde durduk. Bunlar; herkesin maske takma mecburiyeti, sosyal mesafeye tam uyum, kişisel ve kurumsal hijyen tedbirlerinin alınması, çalışanlarca riske uygun koruyucu teçhizat kullanılmasıdır."

 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap