SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Azerbaycan’a yük getiren Trabzonlu şoför Öztürk, 10 aydır keyfi olarak tutsak

Azerbaycan’a yük getiren Trabzonlu şoför Öztürk, 10 aydır keyfi olarak tutsak

Karadeniz Özel

07 Temmuz 2019 Pazar - 19:32




​​​​​​​Azerbaycan’a yük getirip mağduriyet yaşamayan Türk şoför neredeyse yok. Bunlardan biri de Trabzonlu Hacı Öztürk. Öztürk 10 aydır Azerbaycan’da tutsak aynı zamanda mahkemelik artık sesinin duyulmasını istiyor





Karadeniz Gazete / Meryem AKGÜN // Azerbaycan Hükümeti tarafından uygulanan prosedürler gereği ülkeye yük getiren Türk şoförleri yük sahibinin izni ile ülke dışına çıkabiliyor ya da yükü teslim etmek, ödeme almak için yük sahibinin keyfini bekliyor. Bu durum artık o kadar can sıkıcı bir hal aldı ki keyfi uygulamalar nedeniyle adeta Türk şoförleri kardeş ülke Azerbaycan’da rehin hayatı yaşıyor. Mağdurlardan biri de Trabzonlu Hacı Öztürk. Öztürk 10 aydır Azerbaycan’da hem tutsak hem mahkemelik. Öyle ki Öztürk’ün ailesi dağılma noktasına geldi. 

MAHKEMELİK OLDUM

Hacı Öztürk, yaşamış olduğu sorunu şöyle anlattı: “Azerbaycan’a yük getiren burada mahkum kalıyor. Sorun o kadar büyük ki mağdur olmayan yok fakat ilgilenen de yok. Ekmek paramızın peşine mahkum hayatı yaşıyoruz. Azerbaycan Hükümeti ‘ülkeye arabayla giren arabayla çıkacak’ diyor. Ama yük getirdiğimiz kişi, yükü hemen almıyor, bizde yükü boşaltıp çıkamıyoruz. Yük sahibinin keyfini ve ödeme yapmasını bekliyoruz. Bazen günler bazen aylar sürüyor. Yine böyle bir sorun karşısında yük sahibi ile mahkemelik oldum. Bana paramı ödemiyor. Mağdur olan benim ama ülkeden çıkış yasağı olanda benim.”

GÜMRÜK SUÇ İŞLİYOR

“Benim gibi mağdur burada en az 120 kişi var. Açıkçası Azerbaycan’a gelmek açık cezaevine gelmek gibi. 14 tane kuruma gittim sesimi duyuramadım. 10 aydır Bakü’de tutsağım ailem dağıldı. Arabam gümrükte, gümrük arabamı çıkarmıyor. Böyle bir kanunları yok. Gümrük suç işliyor. Azerbaycan hükümeti şimdi gümrüğün işlediği suçu kapatmaya çalışıyor. 500 imza topladık. Topladığımızla kaldık. Artık sesimiz duyulsun istiyoruz çünkü çok zor durumdayız. Hastası olan, cenazesi olan burada tutsak.”


Beğendim
4
Sevdim
2
Beğenmedim
15
Üzgün
11
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap