SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Avrasya Üniversitesinden Muhteşem 100.Yıl Etkinliği

Avrasya Üniversitesinden Muhteşem 100.Yıl Etkinliği

28 Ekim 2023 Cumartesi - 12:14




AVRASYA ÜNİVERSİTESİNDEN MUHTEŞEM 100. YIL ETKİNLİĞİ





Avrasya Üniversitesi Cumhuriyetimizin 100. Yılı dolayısıyla etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Üniversitenin Ömer Yıldız Yerleşkesinde “ Cumhuriyetin Anlam ve Önemi” konulu konferans düzenlendi.

Konferansın ardından Gastronomi Kulübü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği Yemekleri hazırlayarak akademisyenler ve öğrencilere takdim etti. Programa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Etkinliğe Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, 17. Komando Tugayı Komutanı Yardımcı V. Piyade Albay Cemil Uzuner Genel Sekreter Gülay Yeniçeri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Füsun Terzioğlu yaptı. Terzioğlu konuşmasında şu cümlelere yer verdi. 

Atatürk, Türkiye’nin tam bağımsızlığını ve Cumhuriyet’i Türk gençliğine emanet etmiştir. Mustafa Kemal Atatürk  Atatürk “Gençliğe Hitabe” ile Millî Mücadele yıllarındaki genel durumu anlatmış ve benzer bir durum karşısında Türk gençlerinin takip etmesi gereken yolu göstermiştir. Bu yüzden sevgili gençler sevgili öğrencilerimiz sizlere önemli görevler düşmektedir.

Türk gençliği bu günü ve geleceği iyi anlamak için Türk tarihini iyi anlamalı ve tarihten dersler çıkarmalıdır. Türk diline ve kültürüne sahip çıkmalıdır
Türk gençliği vatanın bütünlüğünü, milletin bağımsızlığını, birlik ve beraberliğini, cumhuriyeti her şeyin üzerinde tutmalıdır. 
Türk gençliği ülkenin gelişmesine engel olmak isteyen iç ve dış tehlikelerin bilincinde olmalı; demokratik, laik ve hukuka bağlı Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmalıdır
Türk gençliği güçlü, zengin ve mutlu bir Türkiye oluşturmak için akıl ve bilimin rehberliğinde hareket etmeli, Atatürk’ü kendine örnek ve önder almalıdır. 
Türk gençliği vatanı ve milleti çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmak için çok çalışmalı, üretmek gerektiğini bilmeli ve bunu uygulamalıdır

Bu kapsamda cumhuriyetin korunmasında hepimize özellikle de gençlere düşen görevler, Türk gençliğinin vatanın bütünlüğünü, milletin bağımsızlığını ilelebet korumak ve muhafaza etmektir. İstikbalinin ve mevcudiyetinin yegane sebebi budur. Bundan yüzyıl önce 29 Ekim 1923’de ilan edilen Cumhuriyet, atalarımızın bize emanet ettiği en kıymetli hazinedir. Cumhuriyet ilimdir, fendir ve hür düşünebilmektedir. Bu nedenle Mustafa Kemal Atatürk “Bir gün söylediklerim bilimle ters düşerse bilimi seçin” demekte çağdaşlığın ve evrenselliğin temelinin Cumhuriyet olduğunu vurgulamaktadır. 

Kurtuluş savaşımızın başlangıcından günümüze kadar ağır bedeller ödenmiş, kayıplar verilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğü için canlarını vermis şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere saygı, sevgi ve şükranla anıyoruz.

Program kapsamında Öğretmen Teğmen Furkan Zahid Özelce tarafından “Cumhuriyetin Anlam ve Önemi” konulu konferans verildi. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Ülkü Müftüoğlu ise “Bizim için Cumhuriyet” başlıklı duygu dolu bir metinle öğrencilerin huzuruna çıktı. Müftüoğlu’nun konuşması dakikalarca ayakta alkışlandı.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ YEMEKLER İKRAM EDİLDİ

Avrasya Üniversitesi Gastronomi Kulübü üyesi öğrenciler, Kulüp Akademik danışmanı Öğr. Gör. Emre Murat ve Kulüp Başkanı Orhan Yağız Sürül tarafından organize edilen “Atatürk’ün Sevdiği Yemekler” etkinliğinde hazırladıkları kuru fasulye, pirinç pilavı, Selanik usulü ıspanaklı börek ve irmik helvasını davetliler ve öğrencilere ikram ettiler.



 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap