SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Avrasya Üniversitesinde Duygusal 10 Kasım töreni

Avrasya Üniversitesinde Duygusal 10 Kasım töreni

10 Kasım 2023 Cuma - 18:05




Avrasya Üniversitesinde ki 10 Kasım anma töreninde duygusal anlar yaşandı





Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümü münasebetiyle Avrasya Üniversitesinde bir dizi anma etkinlikleri düzenlendi.

Üniversitenin Ömer Yıldız Yerleşkesinde düzenlenen programa Dr. Öğr. Üyesi Elif Otkun Çevik’in gözyaşları damga vurdu. Anma programının ilk olarak açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Özoran yaptı. Özoran konuşmasında “ Bugün Atatürk’ü anarken onun ideallerine ve ilkelerine olan bağlılığımızı yenilemeli, üniversite olarak eğitim ve araştırma alanlarında daha fazla başarıya ulaşma hedefimize yönelik azmimizi yeniden teyit etmeliyiz. Büyük önderin bize mirası olan bilimin, eğitimin ve Laikliğin ışığında aydınlık bir geleceğe doğru ilerlemeye devam edeceğimiz inancımızı koruyoruz. Sevgili öğrencilerimiz sizler geleceğimizin teminatısınız Atatürk’ün Yurtta Sulh cihanda Sulh ilkesini benimseyerek bilgi ve bilimin ışığında ülkemizi daha da ileriye taşıyacak nesiller olarak yetişiyorsunuz. Bu sorumlulukla kendinizi sürekli geliştirmeli bilimin ve eğitimin önemini her zaman hatırlamalısınız” cümlelerine yer verdi.

DR. ÖĞR. ÜYESİ ELİF OTKUN ÇEVİK KONUŞMA YAPARKEN GÖZYAŞLARINA BOĞULDU




“Bir bilim insanının gözünden ATATÜRK” konulu konferansı için kürsüye çıkan Avrasya Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Elif Otkun Çevik konuşmasını tamamlamak üzereyken gözyaşlarını tutamadı. Çevik “Bugün ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün naçiz vücudunun bu dünyadan göçtüğü gündür. Ancak yine onun sözüyle anlamaya çalışırsak bugün, yani 10 Kasımlar ayrıca birer doğum günüdür. “İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik geçici Mustafa Kemal… İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni yaşam ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim girişimlerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!” Yani Mustafa Kemal Atatürk hala yaşıyor! Çağdaşlık ülküsü peşindeki öğretmeninde öğrencisinde yaşıyor. Bugün her meslekte kıvançla görevini yapan Türk kadınında yaşıyor. İşçisinde, çiftçisinde, yedisinde yetmişinde yaşıyor. Hudut bekleyen askerinde, ilaç olan doktorunda, hemşiresinde, değer üreten mühendisinde yaşıyor. Yeni doğan bebeğin merhabasında yaşıyor. Tüm dünyaya Türk insanının gücünü gösteren milli sporcularımızda yaşıyor. Ve daha adını sayamadığım her kişide her yerde yaşıyor. Bugünün diğer anlamı da işte budur! Ölümünün 85 inci yılında bir kez daha Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyor, vatanın bölünmez bütünlüğü ve milletin birliği uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor ve sunumumu dinlediğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

Çevik’e Avrasya Üniversitesi Genel Sekreteri Gülay Yeniçeri tarafından plaket takdim edildi. Programın sonunda öğrenciler hazırladıkları şiir dinletisi ile sahnede yer aldılar.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap