SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Avrasya Üniversitesi 10. dönem mezunlarını uğurladı

Avrasya Üniversitesi 10. dönem mezunlarını uğurladı

23 Temmuz 2023 Pazar - 10:16




Avrasya Üniversitesi 10. Dönem mezunlarını düzenlenen organizasyonla uğurladı.





Kaşüstü Yerleşkesi Şehit Cengiz Yıldız Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen mezuniyet töreninde Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, meşale ateşini taşıyarak törenin açılışını yaptı.

Akçaabat Folklor Derneği ve Akçaabat Belediyesi folklor ekibinin eşsiz gösterisi salonu 81 vilayetten gelerek dolduran öğrenci ve velilerin ilgi odağı oldu.

avrasya-onuncu-donem-mezuniyet.jpg

TERZİOĞLU: "MEZUN OLDUĞUNUZ ÜNİVERSİTENİZ İLE GURUR DUYUN"

Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Füsun Terzioğlu konuşmasında şu cümlelere yer verdi.


Değerli mezunlarımız; Sevgili Gençler, Üniversitemizde edinmiş olduğunuz bilgi ve yetkinliklerle ülkemiz ve dünyanın her yerinde başarılı olacağınıza yürekten inanıyorum. Avrasya Üniversitesi mezunu olarak, bilim ve teknolojiyi kullanan, demokrasiye, insan haklarına saygılı, erdemli, araştıran, sorgulayan, etik ve ulusal değerlere bağlı, Atatürkçü düşünceyi özümsemiş, bilimin ve aklın yol göstericiliğinden ayrılmayan, sağduyulu çağdaş bireyler olarak sizleri uğurlamanın gururunu duyuyoruz. Sürekli değişen dünyaya ayak uyduracak becerilerinizi geliştirme gayreti içinde olun. Hangi alanda olursanız olun farklı olmaya, farklılık yaratmaya çalışın. Ayrıca pandemi döneminde bazı yetkinliklerinizi kazanmada veya iş hayatınızda karşılaşacağınız sorunların çözümünde, tüm akademisyenlerimiz ile her zaman yanınızda olacağız. Mezun olduğunuz üniversiteniz ile her zaman gurur duyun ve bağınızı hiçbir zaman koparmayın. Buradaki öğretim elemanlarınızı, arkadaşlıklarınızı, dostluklarınızı ve sevdiklerinizi her zaman hatırlayın. Hepinizi sevgiyle kucaklıyor, gözlerinizden öpüyor, mutlu, onurlu ve başarılı bir hayat diliyorum. Yolunuz açık, şansınız bol, geleceğiniz aydınlık olsun.

avrasya-onuncu-donem-mezuniyet-3.jpg

YILMAZ: "HEPİNİZİ YÜREKTEN KUTLUYORUM"

Trabzon Vali Yardımcısı Dr. Ali Yılamaz konuşmasında “Üniversite mezuniyeti hayatımızın en önemli aşamalarından birisidir. Burada bulunan tüm öğrencilerimiz bizlerin, ailelerimizin gururu ve ülkemizin geleciğinin bir örneğidir. Bu anlamda bu kutlu ve onurlu günde hepinizi yürekten tebrik ediyorum. Sizlerde emeği olan üniversitemizin yönetimi, akademisyenleri ve idari personelini de bu vesile ile kutluyorum. Bundan sonra hayatın farklı bir aşaması olacak sizler için. Burada aldığınız teorik ve pratik eğitimin sizler kendi çabanızla emeğinizle üzerine koyarak inşallah güzel bir iş hayatınız olacak. Şimdiden kolaylıklar ve başarılar diliyorum” dedi.

GAMZE ÇAT İKİNCİ KEZ İSMİNİ KÜTÜĞE ÇAKTI


2018 yılında Odyometri bölümünü ön lisans birinci olarak bitiren ve kütüğe ismini çakan Gamze Çat bu sefer yine sahnedeydi. Başarılı öğrenci bu kez Odyoloji Bölümünü lisans birincisi olarak tamamlayarak kütüğe ikinci kez ismini çakmış oldu.

avrasya-onuncu-donem-mezuniyet-1.jpg

Gamze Çat, dönem birincisi olarak çıktığı kürsüde şu cümleleri aktardı;

"Saygıdeğer hocalarım, değerli misafirler, sevgili arkadaşlarım. Bugün, bu kürsüde, dönem birincisi olarak sizlere sesleniyorum.2018 yılında önlisans birincisi olarak mezun olduğum okulumdan; tekrar fakülte birincisi olarak mezun olmanın, burada bulunmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum. Bugün bizim en mutlu günümüz, oldukça uzun ve emek dolu yılları arkamızda bırakarak meslek diplomalarımızı almak üzere burada bulunuyoruz. Hayatımızın önemli bir dönüm noktasını bu vesile ile tamamlamış oluyoruz. Umarım almaya hak kazandığımız bu diplomalar hepimizin hayatında yeni ve güzel sayfalar açmaya vesile olur. Hepinizin yaşadığı haklı sevinç ve gururu bende paylaşıyorum. Bu kürsü de bu konuşmayı yapıyor olmak ise benim için ayrı bir sevinç. Bugün aldığımız eğitimle hocalarımızın desteğiyle kendimize güvenerek buradan mezun oluyoruz. Karadeniz Bölgesine bu eşsiz üniversiteyi kazandırarak bu eğitim yuvasında en kaliteli eğitimi almamıza sebep olan üniversitemiz Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Ömer Yıldız’a buradan sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum."

avrasya-onuncu-donem-mezuniyet-4-001.jpg

"İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli iki özelliği akıl ve duygu sahibi olmasıdır. Akıl bilimle ve fenle sivrilirken, duygular ise sanatla gelişiyor. Bu nedenle bilimden ve sanattan uzak kalmayacağız. Ayrıca bizi dünyaya getiren ve yetiştiren anne babalarımıza, öğretmenlerinize ve bu ülkeyi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına karşı olan vefa duygularımızı asla kaybetmeyeceğiz."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap