SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ava giderken avlanmayın!

Ava giderken avlanmayın!

27 Aralık 2017 Çarşamba - 08:25




Darbecilere karşı çıkan sivillere ceza muafiyeti, bölgedeki terör olaylarında güvenlik güçlerine destek için silahlarıyla terörist avına çıkan vatanda





BÖLGEYE YANSIMASI

■ 696 sayılı KHK'nın 121. maddesinde 15-16 Temmuz'da darbecilere karşı çıkan sivillere ceza muafiyeti getirilmesi tartışmalara neden oldu. KHK’nın, bölgede yaşanan terör olaylarında silahlarıyla güvenlik güçlerine destek vermek için terörist avına çıkan vatandaşları kapsayıp kapsamadığını sorduğumuz Milletvekili Salih Cora, KHK kapsamı dışında derken, CHP’li Haluk Pekşen ise, suiistimal edilmeye açık olduğunu belirtti.

TEHDİTE KARŞI TEDBİR

■ AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “KHK, 15-16 Temmuz’u kapsayan münferit bir düzenlemedir. Darbecilerin mahkeme salonlarında pişkinlikle o gece kendilerine engel olan sivil vatandaşlara ‘hesabını verecekseniz’ tehditleri söz konusu. O gece teröre karşı mücadele vermiş sivillerin, darbecilerin şikayetiyle yargılanması engellenmiştir. Kapsamı ve süresi bellidir” dedi.

DEVLET NİYE VAR?


■ CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ise, “Kimse 15-16 Temmuz’un arkasına sığınmasın, üstü kapalı af yasasıdır. Suç örgütlerinin, çetelerin sokak hareketlerinin ve sivil terörün siyasal anlayışıdır. Devletin vazifesinden sivil kendine vazife çıkartıyor, devlet niye var o zaman?” diye konuştu. 

Meryem Akgün

KaradenizGazete

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap